Стелла Ангелова се спасява в Щатите от тормоза на майка си

Стелла Ангелова

  Докъде може да стигне един тийнейджър, за да отмъсти на родителя си за дълги години тормоз? В случая на Стелла Ангелова – до другата страна на Земята. В САЩ партньорката на Наско Месечков в „Денсинг Старс“ избягала и започнала работа само за да се спаси от властната си майка Ефросина Ангелова.

Неотдавна майката на Стелла зае мястото на Илиана Раева в националния отбор по художествена гимнастика. Треньорката от Търговище прелетя океана, където практикуваше професията си, за да приеме поканата на абсолютната европейска шампионка, напуснала ансамбъла, заради федерацията на най-дамския спорт.

През дългата си кариера Ефросина Ангелова предала на стотици гимнастички тънкостите в художествената гимнастика, но към една от тях имала по-специално и по-сурово отношение – собствената й дъщеря Стелла.

Докато я направи световна шампионка, момичето било заставено да премине през унищожителни тренировки. Мъченията започнали още на 2 годинки.

Стелла Ангелова и Атанас Месечков в "Денсинг старс"

„Колкото и жестоко да ви се струва, на тази възраст Ефросина вкара Стелла в залата в Търговище. Там минаха най-хубавите й детски години, затворена по 12 часа на ден. Детето беше тероризирано от майка си“, припомнят си началото на холивудската история на Ангелова в родния й град.

Преди да тръгне на училище, Стелла си играела не с кукли, а с бухалките и лентите. Ненавършила 7, вече участвала в състезания – първото й било на 4, а на 6 бил и първият й международен турнир. Амбицията на майката маниачка да превърне дъщеря си в робот на килима отнела на момиченцето и детството му, и тийнейджърските години. Най-страшното било, че заложницата на собствената си родителка започнала да изостава в развитието си като човек. „Чак когато избягах в Щатите, започнах от нула развитието си. Чувствах се социално изостанала от връстниците си. Нямаше и как да бъде друго, тъй като аз на училище реално не ходех. А нали там трябваше да създам приятелства, да се социализирам в средата. В обедната почивка между тренировките на мама, учителите идваха да ме изпитват в залата. Когато излязох от кутията, в която майка ми ме държеше, аз не знаех как да живея, какво да правя със себе си. Бях като инвалид!“, казва за онази неприятна част от живота си Стелла Ангелова.

Изолирана от връстниците заради амбициите на родител ката си, Стелла се отчуждила от самата нея. В залата Ефросина я експлоатирала като продукт, като средство за постигане на определена цел, само не и като своя дъщеря. „Тя ми беше първо треньор и след това майка.

Чувствах я чужда, не беше човекът, на когото можех да разчитам извън залата. Нямахме нормални отношения като между майка и дъщеря“, спомня си още партньорката на Месечков.

Успяла да разкъса веригите чак след световната си титла. 17-годишна приела и без грам да се замисли предложението да стана помощник-треньор на националния отбор по художествена гимнастика на САЩ. Макар и срещу нищожно заплащане – мизерните $ 3 на час.

Лека-полека зад океана Стелла успяла да навакса пропуснатото през годините, да се изгради като характер и нормален човек. Талантът й не останал незабелязан от агентите в Лос Анджелис, но и с известна доза късмет Ангелова сменила професията си от гимнастичка на каскадьорка.

„Участвах в каскадите най-напред на „Ултравиолет“, където дублирах Мила Йовович после в „Писък“, „Трансформърс 2″, „Истинска кръв“… А за работата ми като хореограф на Рики Мартин едва ли вече има някой, който да не знае. Стигнах дотук, защото едва в САЩ успях да се откача от зависимостта на мама“, казва още талантливата блондинка.

Дали обаче страната на Барак Обама ще я призове обратно след края на „Денсинг Старс“, е въпрос, на който и самата Стелла още няма категоричен отговор, защото след години емигрантски живот, твърди, че тук открила любовта. И то в лицето на партньора си в шоуто.

„С Наско нищо не играем, чувствата ни са истински. Свързва ни силна емоция. На 25 е, но е мъжът, който ме води“, настроена е на любовна вълна холивудската звезда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Стелла Ангелова се спасява в Щатите от тормоза на майка си"

  1. ужас   27.12.2014 at 14:05

    Ако нещо спаси Стела, това е че въпреки тормоза на майка си, тя имаше характер от малка и и се противопоставяше, доколкото може едно малко момиче да го направи. По същия път минаха всички гимнастички учили в спортни училища, било художествена или спортна гимнастика. Мразя гимнастиката, защото ни отне детството и деформира психиката ни и нищо не може да запълни тази празнота, дори мъж.

    Отговор
  2. Теди Цончева   27.04.2015 at 16:07

    Не е проблемът в гимнастиката, а в психо-профила на хора, пристрастени към манипулации в общуването. Моята майка откакто се помня, все ме гони и тормози, ако покажа мнение, различно от нейното..Звъни по телефона, където и да съм. Изисква съчувствие и разбиране, благодарности. А вече със годините обвинява мен за насилието на баща ми от младостта и. Гледа го с три инсулта като бебе, бие и него, за да си отмъсти..Явно, че не е причината в дъщерите и (сестра ми просто я вижда рядко, има късмет да е далече оттук), а в толерантността на този тип майчиско поведение у нас.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *