Станка Златева: Душата ми плаче за татко!

Станка Златева
Станка Златева

  Станка Златева все още не може да излезе от шока, който преживява преди 7 години, когато умира баща й. Шампионката и досега вини лекарите за неговата смърт, която настъпила само за 12 часа. Според твърденията й операцията му е направена без предварителни изследвания. При това скалпелът е бил в ръцете на анестезиолог, а не на хирург.

Бащата на Станка – Злати Йорданов, си отива на 51 години в частна сливенска болница. Той постъпва в лечебното заведение с голям абсцес, като преди това докторите му бият инжекции за дискова херния. Специалистите установяват, че има гнойно възпаление в лявата част на седалището, което трябва да се отстрани оперативно. Минути след поставянето на упойката той изпада в шок и дишането му спира. Анестезиологът го интубира и успява да възстанови кръвното. След операцията събралата се гной изтича. През нощта обаче Злати Йорданов изпада в кома и на сутринта умира, без да е ясно дали краят е дошъл от упойката, сепсиса или от инфаркт.

Бащата на Станка Златева
Бащата на Станка Златева

Трагедията напълно сломява желязната Станка. Въпреки, че през годините след смъртта на баща си тя печели световни и олимпийски титли, не може с нищо да запълни липсата на родителя си.

Тя завежда дело срещу лекаря в болницата, когото вини за кончината на татко си. Той се признава за виновен. „Осъдили са го на 800 лв. и 3 месеца условно“, възмущава се прославената шампионка.

Когато Злати Йорданов си отива, боркинята отлага тържество в родното си село Крушаре, където трябва да я награди тогавашният вътрешен министър Румен Петков. Жизнерадостната Станка изпада в депресия и дълго време отказва да излиза от вкъщи, спомнят си нейни приятели.

Въпреки огромната трагедия шампионката не се настройва срещу цялото лекарско съсловие. „Има прекрасни доктори, много от тях са ми помагали да се възстановя след тежки травми. И досега обаче не мога да простя на онези лекари, които можеха да спасят татко“, разказва възпитаничката на Симеон Щерев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *