Слави Трифонов не дал шанс на Ники Станоев в шоуто, оставял го само с подгряващи роли

Ники Станоев

  Преди да стане Райчо от „Домашен арест“, Ники Станоев е преминал през много житейски и професионални предизвикателства. 35-годишният актьор е работил като парашутен инструктор, диджей и… викач на морето. Да, има такава длъжност – стоиш пред някое заведение в курортно градче и крещиш на минувачите в опит да ги привлечеш като клиенти.

Ники щял за едната бройка да стане и шеф-готвач на скара-бира на пазара. Но това за негов късмет му се разминало.

Баща му – уважаван фелдшер, и майка му – медицинска сестра, го възпитавали строго в детството му. Родителите били много взискателни към Ники и не позволявали той да се посвети на изкуството. Смятали, че по този начин няма да може да си изкарва хляба.

Слави Трифонов

Все пак по някое време майката и бащата направили компромис. В пети клас го записали на уроци по пиано, колкото да запълва свободното си време.

„Израснал съм по болниците. Упражнявах се в лечебното заведение, където татко работеше, защото там имаше пиано. След първата ми четворка той ме спря от уроците“, разказва Станоев.

На 16 години оказва съпротива на баща си. Младежът бойкотира частните уроци по история, на които родителят му го принуждава да ходи.

„Тайно ги спрях. С парите, които нашите ми даваха за тях, тръгнах на уроци при директорката на Кукления театър. Не след дълго обаче се разбра какво правя и татко ми каза: „Тази година кандидатствай каквото искаш. Ако не те приемат, на следващата или в казармата, или на скарата на пазара“, спомня си Ники.

Ники Станоев в "Шоуто на Слави"

За нещастие той изпуснал срока за подаване на документи в НАТФИЗ. Пробвал се обаче в Благоевградския университет. Изпитът се състоял в два дни. В първия Ники се явил със силен махмурлук, а на втория – с мощно разстройство. Въпреки трудностите се класирал.

Като всеки студент и Станоев се сблъскал с финансови затруднения. Затова се наложило да разшири кръга на интересите си. Известно време той бил диджей в местна дискотека.

„Първоначално заведението се посещаваше от старчоци с млади гаджета, защото беше извън града. Страшни абсурди съм търпял. Идва един: „Извинявай, ще намалиш ли малко колоната над нас“. Викам му: „Ти луд ли си?! Как ще ти намаля колоната?“. Страшни нагляри!“, разпалено разказва Станоев.

Ники Станоев с Филип Аврамов в "Домашен арест"

Едно лято той решил да се преквалифицира във викач на Слънчев бряг. Там се справял добре и шефът му го повишил. Възложил му да развива нов китайски ресторант. За целта Ники подбрал специално облекло и се въоръжил с меч. „Дръпнах една сервитьорка да ми маха с ветрило и започнах да ям по средата на алеята на малка масичка. От време на време канех минувачи да опитват от манджата ми. Образува се опашка от желаещи“, смее се Ники.

Когато не бил ангажиран с това, той работел и като парашутен инструктор на плажа. Бил доволен от заплащането, но идеята да стане актьор не му давала мира. Затова щом научил за конкурса „Народен артист“ в „Шоуто на Слави“, не се поколебал и отпрашил за столицата да участва.

Съвсем очаквано Ники впечатлил журито. Изненадваща била само победата му и предложението на Слави да играе постоянно в шоуто наравно с другите актьори.

„След първата година и половина изявите ми се разредиха. Ходих на турнето „Ние продължаваме“, но не като актьор, а като диджей. Дадоха ми да организирам партита преди концерти в местните дискотеки“, споделя Ники. И допълва, че когато екипът на Слави се върнал към рутината на ежедневните предавания, отново го преквалифицирали. Станоев получил задачата да подгрява публиката преди записите на предаването.

Краси Радков и Любо Нейков, който тогава все още бил при Слави, се опитали да помогнат на Ники. Ходатайствали пред сценаристите да изиграят някой скеч съвместно с видинчанина, но ефектът бил никакъв. Станоев напуснал съкрушен шоуто след кратък, но мъчителен разговор с Трифонов.

„Каза ми, че не ми дават скечове, защото играта ми е неошлайфана. Отвърнах, че това няма как да стане, ако не ме пуска да се изявявам. Накрая му заявих, че ако положението не се промени, мястото ми не е при тях. Слави ми попита дали съм го решил твърдо. Отговорих положително и той ми написа един лист с много хубави препоръки“, разправял е Ники пред колеги. Видинският комик напуснал вечерното шоу разочарован, но не и обиден. Амбицията му да стане известен артист била непокътната.

След като в продължение на година Станоев организирал партита, за да се прехранва, пред него се открила нова възможност. Поканили го да участва в шоуто „Нашенци“ по ТВ 7. Започнал да печели и кастинги за малки роли в чужди продукции, снимани у нас.

„В „Конан“ съм шеф на затвора. Участвах и във филм с Джон Кюсак и Хилари Дъф, играя началник на охраната на поп звезда. Изскачам с копринен анцуг и ланци и гледам лошо. Е Играл съм и с Колин Фарел“, хвали се Ники.

Сега той пак е лош и страшен на екран. В „Домашен арест“ му е поверена ролята на злобния и завистлив приятел на Коцето – Райчо.

Станоев е изключително доволен, че от Би Ти Ви са му дали шанс да играе редом до Филип Аврамов, Мая Бежанска и най-вече – до Татяна Полова. Не крие обаче, че мечтае за истински голяма роля, и то в холивудски хит.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *