Силвия Кацарова стана будистка в Шри Ланка!

Силвия Кацарова

  Силвия Кацарова разшири религиозния си спектър. Екскурзия до далечна Шри Ланка промени до неузнаваемост изпълнителката на неостаряващия хит „Големият кораб минава“ и тя вече споделя будистката вяра. След допира с тамошното население и култура, певицата вече е убедена, че има прераждане и че всеки е дошъл на Земята с определена мисия.

„Всеки човек идва предопределен да свърши нещо“, философства Кацарова след завръщането си от вълнуващото пътешествие в островната държава. В Шри Ланка тя почивала със своя втори съпруг Любомир. Двамата прекарали близо 20 дни в обикаляне на плажове, храмове и други забележителности.

„Не се застоявахме на едно място повече от два дни“, сподели Кацарова. И допълни, че такъв бил планът им още на тръгване от България. С Любо не желаели да бъдат типичните туристи, които по цял ден се излежават на плажа. Искали да се запознаят с историята на Шри Ланка, с обичаите и вярванията.

Силвия била много впечатлена от будизма, изповядван в островната държава. Впрочем тя отдавна се интересувала от тази религия. Започнала да проявява интерес преди години, когато научила, че любимата й певица Тина Търнър я изповядва.

Отивайки в Шри Ланка, Кацарова окончателно осъзнала, че от всички религии будизмът се доближава най-много до нейните лични убеждения. До този извод достигнала още в първите дни, прекарани в чуждата страна.

Щом припознала будизма като нещо свое, певицата се впуснала в проучвания. Със съпруга й разглеждали храмове, говорели с местните. Силвия даже си закупила няколко свещени книги, за да се запознае по-обстойно с Буда.

Променена от екскурзията си, естрадната звезда вече е на мнение, че човек има уникалното умение да предизвиква съдбата. Мислите на всеки се отразявали и кодирали във Вселената, а после се материализирали в бъдещето му. Колкото по-чисти и позитивни помисли имал човек, толкова по-светли дни го очаквали.

Новоизпечената будистка смята, че молитвите, които всеки отправя към Всевишния, независимо с какво име го нарича, е задължително да са изпълнени с благодарност. Погрешно било, молейки се, да просим от Бог. Трябвало да изразяваме признателността си за това, което вече имаме. Именно така сме щели да си гарантираме, че ще бъдем възнаградени с още повече.

Откакто е на родна земя, Кацарова се измъчва от редица въпроси, сравнява тамошния и тукашния начин на живот и разбирания. „Как може там да живеят в мизерия и да са толкова духовни? И усмихнати, и щастливи. Българинът трябва да се научи същото – да изпитва повече радост от живота“, разсъждава певицата.

Тя си дава сметка колко е щастлива, задето се е осъществила като майка и певица, признателна е и за любовта, с която познати и непознати я даряват.

Благодарна е за приятелите си и за това, че близките й са живи и здрави.

„Човек винаги трябва да знае, че има и по-зле от него, трябва да се радва на всичко. Ние отминаваме красотата в живота в стремежа си към материалното“, разсъждава преобразената в Шри Ланка Кацарова.

Според нея не бива хич да се оплакваме, защото за разлика от жителите на страната, която е посетила, тук не живеем в колиби. Почти всеки нашенец си има дом и в сравнение с туземците островитяни е горе-долу сит.

„Там са близо до природата, има хармония между тях и Вселената. Децата растат на воля сред животните“, разказва Силвия. И допълва, че колкото и да са бедни хората в Шри Ланка, винаги намират малко храна или пък по някоя монета, която да поднесат като дар, когато отидат в храм.

По време на екскурзията си Кацарова решила да си купи за спомен традиционната носия на местните. В един момент обаче се отказала. Сметнала, че не си заслужава да дава цели 100 долара. „С толкова пари ще изхранвам цяло семейство една седмица“, разсъдила естрадната изпълнителка.

 

Влюбила се в маймуни

Силвия Кацарова се завърна от Шри Ланка и с куп впечатления от местната фауна. Най-много й допаднали маймунките. Сторили й се толкова хитри и очарователни, че не могла да се въздържи и ги гушкала наред.

Когато настъпил моментът да се прибира в България, Силвия едва се разделила с новите си приятели. На прощаване тя се снимала с де що види маймуна. Позирала обаче и до слонове и туземци, край храмове и плажове.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *