Само морфина спасява Тодор Колев от ужасните болки!

Тодор Колев

  Морфинът е единственото и последно спасение на Тодор Колев срещу жестоките болки, с които ракът разкъсва тялото му. Лекарите вече вдигнаха ръце и признаха, че не могат да помогнат с нищо повече на големия актьор. Затова той е изписан от ВМА само с една рецепта – за морфин. Адама е изпратен у дома си, където в грижите за него на близките помага професионална медицинска сестра.

Нейна е грижата да облекчава, доколкото може, мъките на актьора и да му поставя инжекциите с най-силното обезболяващо. Според лекарите по-слаби успокоителни отдавна не действали на актьора, защото имал разсейки, които му причинявали нетърпими болки. Това е и причината почти да не се храни

Медицинската сестра рядко успявала да вкара нещо в устата му, защото от силните медикаменти и болките актьорът Тодор Колев нямал никакъв апетит. Изтормозеното му тяло пък е отслабнало драстично, разкриват още медиците, ужасени от невъзможността да помогнат на обичаната звезда. Той е станал 50 кг и вече не може да се държи на краката си. Трудно се надигал и в леглото без помощ и предпочитал часове наред на дреме, унесен от обезболяващите.

Медиците от ВМА от 2 години го подлагат на различни терапии и серия от операции, но въпреки това коварното заболяване продължава да прогресира в тялото на театралната и кинолегенда. Дори най-модерното лечение с изотопи, което се прилага срещу рак само във военномедицинска академия е успяло да спре развитието на туморните клетки само временно.

След последните две операции, които Тодор Колев претърпя, станало ясно, че ракът на белите дробове е навлязъл отново в остра фаза и изтощава много бързо организма му. Още след втората интервенция по отстраняване на разсейки от краката му, която му направиха в средата на януари, той седна в инвалидна количка и въпреки ежедневните рехабилитации, не успя да стане от нея.

Според медиците обаче близките на Тодор Колев не са загубили надежда за живота му. Те му осигурявали най-добрата помощ и у дома и не жалят нито сили, нито пари, за да облекчат както могат страданията му. „Жалко, че не може да види колко са всеотдайни и колко искат да живее. От инжекциите с морфин е в неадекватно състояние и предимно спи“, обясняват лекарите от ВМА. И на тях вече само им остава да се молят на Господ чудо да върне към живота легендата на родния театър и кино.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *