Румен Николов – Пашата надви коварния рак!

Румен Николов - Пашата

  Румен Николов – Пашата, един от основателите на групировката СИК, живее втори живот. Бившият командос съумя да се предпази от куршуми на конкурентни гангстери, но разбра, че не е безсмъртен преди 2 години, когато лекарите му поставиха страшна диагноза – рак на дебелото черво.

Противно на мрачните прогнози, които даваха на Пашата максимум година живот, митичният бос на СИК се излекува напълно от коварната болест. Преди броени седмици Румен Николов приключи със серията от хими-отерапии, които провеждаше в противно на мрачните прогнози, които даваха на Пашата максимум година живот, митичният бос на СИК се излекува напълно от коварната болест. Преди броени седмици Румен Николов приключи със серията от химиотерапии, които провеждаше в реномирана немска клиника.

Казват, че лечението на Пашата му е струвало над 2 милиона евро, а докато траели лечебните процедури в Германия, бизнесът му бил поет от съпругата му и от мъж на име Димитър Стефанов, който навремето бил личен бодигард на реномирана немска клиника.

След успешното лечение Румен Пашата почти не излиза от имението си в Драгалевци и посвещава по-голямата част от времето на семейството си. Емблематичният бос на групировката СИК се сдобрил и с хора, с които през годините имаше противоречиви отношения. Така например Пашата вече не враждува нито с братя Маргини, нито с Младен Михалев – Маджо. В периода 2002-2004 г. Румен Пашата се изпокара с ортаците си в опит да тушира войната за разпределението на капиталите на империята СИК.

Прякорът на Румен Николов датира от началото на 80-те на миналия век, когато като действаща червена барета той участва в операция по залавянето на турски терористи у нас. Нелеката задачата на отряда била да заблудят терористите, че кацат в Истанбул. Набързо преобразяват летище Бургас, а барети под прикритие се дегизират като турски работници. Акцията бива напълно успешна. След края й Румен Николов е награден с пистолет, като именно тогава се сдобива и с прякора си Пашата.

Николов напуска отряда за борба с тероризма в началото на 1990-а и се впуска в частния бизнес. През 1995-а той е сред основателите на СИК заедно с Младен Михалев – Маджо, братя Маргини, Димата Руснака, Бай Миле и Венци Стефанов. Днес състоянието на Пашата се оценява на над 300 милиона лева.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *