Репортерката на “Гонг” Ралица Караджова бременна от треньора на „Ботев“ (Вр) Тони Здравков

Тони Здравков и Ралица Караджова официализираха връзката си на сватбата на вратаря Божо Митрев преди година и половина

  Бащина треска е полазила наставника на „Ботев“ (Вр) Тони Здравков. Бившият защитник, който от няколко дни е сред най-коментираните треньори из футболна Европа заради изцепката си по време на мача с ЦСКА, очаква момиченце от спортната журналистка Ралица Караджова, осведомихме се от сигурни източници.

Здравков се сгоди за репортерката още в началото на миналата година, а след няколкомесечни тренировки личният й наставник по любов получи телеграма от щъркела.

Щастливото събитие е очаквано в края на май, като отсега се знае, че дъщерята на Тони Здравков ще получи името на баща си – Антонела. Тя щяла да се появи в ръцете на д-р Тодор Димитров от болница „Света София“, при когото преди година роди своята Никол и съпругата на Валери Божинов – Николета.

Треньорът, издават го подопечните му футболисти, бил доста притеснен с наближаване на раждането, отколкото бъдещата майка. Сухия сащисал играчите си, когато го засекли да си купува списание „Бебе“ на една от сергиите за вестници във Враца. Твърдят, че Здравков лично се образовал в тънкостите по отглеждането на новородени и се зарекъл след края на май да съвместява успешно и двете си длъжности – на треньор и на татко.

Ралица Караджова

От няколко дни Сухия е топ тема из спортните медии в Европа. На мача с ЦСКА (3:4) под Околчица, на иначе кроткия футболен спец му гръмнаха бушоните, след което докопа картоните на резервния арбитър и показа червен на главния съдия Александър Костадинов. „Забравете Алекс фъргюсън и Жозе Моуриньо, вижте този луд българин!“, гласяха заглавията в западната преса.

Обаче си спомнихме, че подобна изцепка със съдиите Тони Здравков е правил и като футболист. Състезателната му кариера приключва в „Септември“ (Сф), след като защитникът прави едно от най-яростните нападения срещу рефер в историята на професионалния ни футбол въобще.

Това става през август 2000 г., когато на стадиона в „Красна поляна“ играят „Септември“ и „Пирин“. При резултат 0:2 съдията Кънчо Димитров от София свири дузпа за гостите. Нарушението е на Сухия, който обаче изведнъж обезумява.

Тони Здравков

Какво свириш, бе, каква е тая дузпа? – Крещи Здравков и се нахвърля върху рефера. С каратистки удар го удря в гърдите, а бутоните разкъсват екипа на съдията. След това“ защитникът тръгва да напуска игрището, а пострадалият арбитър го гони, за да му покаже червен картон.

БФС наказва Здравков за една година и му налага много тежка глоба от 10 000 лв. футболистът обаче така и не изтърпява наказанието. След този мач 36-годишният Здравков слага край на кариерата си. Всички са шокирани от инцидента, тъй като защитникът е познат като умно и възпитано момче. „Понякога обаче избухва без нищо. Веднъж в „Септември“ скочи да се бие с помощник-треньора Красимир Трайков – Каската“, припомня негов бивш съотборник.

Като състезател Тони Здравков е ритал за „Левски“, „Локомотив“ (Сф), „Янтра“, „Велбъжд“, „Септември“ и португалските отбори „Маритимо“, „Насионал“ и „Бенфика“ (Кастело Бранко). Той е син на големия защитник на „Левски“ от 60-те години Иван Здравков – Джек Раби. Като футболист бащата бил по-безкомпромисен от сина си, оставил синини по краката на всички от ЦСКА. Той е един от четири мата левскари от онези години, чиито синове се пробват във футбола.

Останалите трима са Георги Аспарухов – Гунди, Иван Вуцов и вратарят Бисер Михайлов. Само Боби Михайлов обаче успява да мине баща си. Тони Здравков няма късмета да се наложи в „Левски“. Андрей Аспарухов също не успява на „Герена“, а кариерата му приключва на мач в Стара Загора, където като играч на „Спартак“ (Вн) вади рамото си с много тежка контузия.

Вили Вуцов също не успява да пробие в големия футбол. И „неговата кариера свършва като тази на Тони – като професионален футболист в Австрия наплюва съдията, за което го наказват жестоко.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Репортерката на “Гонг” Ралица Караджова бременна от треньора на „Ботев“ (Вр) Тони Здравков"

  1. Buster   27.10.2021 at 21:01

    An impressive share! I have just forwarded this
    onto a coworker who has been conducting a little homework
    on this. And he actually bought me lunch due to the fact that I
    stumbled upon it for him… lol. So let me reword this….

    Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending some
    time to talk about this subject here on your blog.

    Отговор
  2. Yanira   04.11.2021 at 19:43

    Yes! Finally someone writes about website.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *