Рак погуби създателя на “Пирин фолк”

Валентин Пензов
Валентин Пензов

  Композиторът Валентин Пензов няма да празнува 60-годишнината си, която календарът отброява на 1 септември. Семейството на настоящия директор на „Пирин фолк“ е почернено от загубата на неговия брат, бившия кмет на Сандански Здравко Пензов.

Драмата се разиграва през април. Последните си земни дни бившият градоначалник прекарва в дома си на обезболяващи. Ракът затрива Пензов-старши на 65. През 1993 г. именно той като управляващ курортния град благославя идеята Валентин Пензов фестивалът на македонската песен да бъде спасен, минавайки под логото на общината. Тогава на мястото на провалилия се „Пирин фест“ започва да върви познатият до днес „Пирин фолк“.

Местните продължават да държат на фестивала, родил песни като „Сине, сине“ и „Може ли да се забрави, Георги“. Тази година през септември ще се проведе поредното му издание, броени дни след като музикалният директор Валентин Пензов отбележи тихо своята 60-годишнина.

Композиторът издава свой авторски диск с песни, които пеят едни от най-обещаващите нови имена в популярната музика. Той посвещава албума на паметта на своя брат.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *