Разкритие: Прадядото на Лили Иванова е турчин!

Лили Иванова

  Лили Иванова имала прадядо от турски произход, разкриха нейни съграждани от родния й град Кубрат. Това е тема, която звездата старателно избягва в биографията си. Иначе се хвали, че говори перфектно турски.

Покрай истерията, която предизвика турският сериал „Незабравима“, стана ясно, че Лили пердаши на чист турски с голяма лекота. Естрадната легенда се оказа приятелка с тамошната кинозвезда Айла Алган, попозната у нас като госпожа Хаят от сапунката. Двете се срещнали в далечната 1973 г. по време на музикалния фестивал „Златният Орфей“ в Слънчев бряг. Айла била впечатлена от естрадната ни звезда, която й говорела на перфектен турски.

След първата си среща двете започнали да поддържат връзка помежду си и се чували от дъжд на вятър по телефона. Последният им повод да се чуят бил рожден ден на Лили. Айла й се обадила да й честити 74-та годишнина, а нашата певица я поканила на концерта си в зала „Арена Армеец“, който бе през ноември миналата година.

УНИКАЛНА СНИМКА! 1973 г. Лили позира с турската певица и актриса Айла Алган, нейна близка приятелка. Години по-късно тя нашумя и в България с ролята си в сериала „Незабравима“

Някои дори твърдят, че са виждали с очите си Лили да говори на отличен турски с Ахмед Доган и Осман Октай в средата на 90-те години на миналия век. „Чок сейлям“ („Много здраве“ -б.а.) им пожелала певицата на някакъв коктейл, а лидерите на ДПС продължили да си хортуват с нея на перфектен турски.

В Кубрат, където преобладаващото население е турско говорящо, се шушукало упорито, че най-известната им съгражданка има в родословното си дърво турска и румънска жилка. Майка й Мария била родом от местното село Тетово и нямала голям трудов стаж, но в критични за семейството моменти работила като сервитьорка.

По време на Втората световна война баща й Иван започнал да се занимава с отдаване на автомобили под наем, а след това станал шофьор. Нисовлиеви имали 4 деца, всички от които били момичета. Две от сестрите на Лили обаче починали от скарлатина.

Примата си играела в двора на джамията в Кубрат, която била точно до къщата й

Родът на певицата по бащина линия се наричал Чокоите. Прабаба й и прадядо й били доста заможни българи. Живеели на територията на днешна Румъния, в Северна Добруджа, където отглеждали и търгували с коне. По-късно обаче се преместили в русенското село Нисово. След сватбата си баба й Мария и дядо й Петър заживели в Кубрат, а местните хора веднага им лепнали прякора Нисовлиите. Със същото прозвище наричали родителите на Лили и самата нея. Изпълнителката на „Ветрове“ неведнъж е споделяла, че дължи музикалния си талант на своята майка.

Дядо й Петър пък бил виртуозен цигулар, който слагал в джоба си всички местни музиканти.

Като дете малката Лили и по-малката й сестра Магда често си играели в двора на джамията. Бащината им къща била залепена за мюсюлманския храм и двете прекарвали всяка лятна ваканция в игра с малките турчета. Лили по цял ден слушала напевите на ходжата, а покрай комшийските деца научила перфектно езика и наизустила датите на най-големите мюсюлмански празници Рамазан и Рамадан.

Явно заради отличните си контакти с етноса Лили обожава да ходи по ходжи. Въпреки, че наскоро в тв интервю отрече да има интерес към врачки и че признава само Ванга, запознати твърдят, че звездата не прави и крачка, без да се посъветва с турски ходжа. Слави Трифонов например и до днес е убеден, че здравословните му проблеми са вследствие на тежка магия, поръчана от Лили и заради гаврите, които си прави с нея в шоуто си.

 ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Разкритие: Прадядото на Лили Иванова е турчин!"

  1. Красимир Иванов   15.01.2013 at 23:08

    супер дано

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *