Пуснаха Янко Ваташки – Лудия от затвора!

Янко Ваташки-Лудия

  Един от легендарните криминални герои – Янко Лудия, е тъжен, след като баща му почина внезапно. Възрастният мъж се споминал миналата седмица. Мъката по загубата на своя татко Янко Ваташки, който от няколко години е в пандиза, изплакал в стихотворна форма, което въобще не изненадало съкилийниците му в Софийския затвор.

Известният с нежната си лирическа поезия ъндърграунд герой почти на един дъх написал стих, посветен на 73-годишния си родител, буквално часове след погребението. Творбата била озаглавена „Не го пожелавам на никого“. Ето лиричния шедьовър:

Когато сълзите в мрака потекат
и душата ти в тях започне
да се дави
с болка виждаш за последно
нещо много скьпо твое –
завинаги си тръгнало от този
земен път.
И за първи път се чувстваш слаб,
че не можеш да го върнеш в реалния
му свят.
Не го пожелавам на никого.

За да се прости с най-скъпия на сърцето му човек, Янко получил 24-часов отпуск, а специална кола го закарала до вилата на родителите му край Перник. Полицаите обаче непрекъснато го държали под око, тъй като се притеснявали, че в типичния си стил Ваташки ще вземе да духне и да не се върне повече в панделата.

Янко бил потресен до дъното на душата си от трагедията и дори се разплакал на няколко пъти, разказали учудените ченгета, които го вардели. Ваташки обвинявал сам себе си, че незаслужено пренебрегвал родителите си навремето и с щурия си начин на живот е допринесъл косите им да побелеят доста рано. Възрастните хора често го мъмрели за отношението му към жените и „необичайните“ бизнеси, които въртял. Стигало се и до скандали, но в крайна сметка той винаги се проявявал като прощаващ и обичащ син, който намирал начин редовно да им честити светлите християнски празници, макар и от панделата.

Янко Баташки – Лудия допреди няколко лета бе известен с буйния си характер. Единственото същество, което успя да го преобрази от скандален висаджия в лирично настроен кавалер, е котката Сиси, която лишеният от свобода мъж отглежда в килията си. Именно тя го вдъхновява за творчество, което в повечето случаи е насочено към любовта и радостта от живота, силата на слънчевата енергия и позитивните мисли.

В момента Ваташки излежава 9-годишна присъда за отвличане, рекет и побой. Той е бивш съпруг на фолкпевицата Соня Немска, от която има дете. Тя обаче не поддържа отношения с него.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Пуснаха Янко Ваташки – Лудия от затвора!"

 1. Веска   18.11.2012 at 20:46

  Гнуся се да докосвам страниците на в-к „Уикенд“ заради постоянните лъжи които разпространява в обществото.
  Лично аз и цялото с. Друган присъствахме на погребението на бащата на Янко Ваташки и всички ние видяхме как той дойде- с кола на приятел, без конвой, без полиция, без белезници.
  Престанете да се гаврите с паметта на починалия му баща.
  Всички ВИЕ журналисти- нямате ли починали близки и как ще се отрази една такава гавра в някой тъп пожълтял вестник.
  А относно: „Ченгетата дебнат Ваташки навън, за да не духне завинаги“- аз казвам:тези, които са духнали завинаги, то те са го направили с помощта на ченгетата!!!

  Отговор
 2. Лиляна   18.11.2012 at 21:37

  За пореден път съм свидетел как медиите и в случай в- к „Уикенд“ предава и поднася информация с която се подиграва с паметта и живота на хората. Всички които познаваме Янко и семейството му можем да кажем – добре се справяте скъпи медии!Ако бе доживял 73-та си годишнина бащата на Янко все още трябваше да е сред нас. Цялото село е свидетел как , кога и по какъв начин пристигна за погребението на баща си. И в последния земен път към вечността, баща му, за сетен път беше потърпевш на системата и закона на нашата България!
  Нека почива в мир!!!
  А ВИЕ журналисти спите ли спокойно?

  Отговор
 3. Митьо   19.11.2012 at 9:42

  Що за простотия!?Може ли да не оставят човека поне в мъката си да е на спокойствие!За съжаление и тази медия се принизи на нивото на евтините жълти драскачи!

  Отговор
 4. АДВОКАТ ЕЛЕН ЯНКОВА   08.03.2013 at 22:17

  http://devdexter.blog.bg/

  ТОВА Е ЛИНК КЪМ БЛОГА НА ЯНКО ВАТАШКИ

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *