Прокурор Светлозар Костов – мрънкало № 1 в прокуратурата!

Светлозар Костов
Светлозар Костов

Скандалният обвинител по делото „Октопод“ Светлозар Костов не успял да стане шеф на прокуратурата в Хасково през 2009 година и водил дело срещу Висшия съдебен съвет, защото не бил съгласен, че Иван Ванчев е заел поста, научихме от достоверни източници. „Кънкьорът“ Костов обаче загубил делото и бил осъден да плати 2 бона разноски на Ванчев, който останал окръжен прокурор в Хасково.

„Костов е мрънкалото на прокуратурата. Все от нещо е недоволен, все той е ощетен. В същото време е болезнено амбициозен и се мисли за едва ли не най-добрия прокурор на Балканския полуостров“, коментират го подчинените му в Специализираната прокуратура. Той стана шеф там по времето на ГЕРБ, след като пое делото „Октопод“, въпреки че преди това се провали на конкурса за ръководител на хасковската прокуратура. През 2009 година, преди ГЕРБ да дойдат на власт, той губи по точки от Иван Ванчев.

Скандалният обвинител се дъни на конкурси от 2009 г.
Скандалният обвинител се дъни на конкурси от 2009 г.

Недоволен от решението, завежда дело и го губи. Разноските от 2 хиляди лева обаче му се сторили твърде много и той завел ново дело, с което иска да се намалят. Решението на съда удовлетворило искането му в края на декември 2009 година, когато вече на власт са ГЕРБ, а арестите по делото „Октопод“ са планирани.

Иван Ванчев обаче остава трън в очите на любимеца на Цветан Цветанов. С намеса отгоре магистрати си обясняват и скандала около окръжния прокурор на Хасково, който се разигра през 2011 година. Седмици след като конкурентът му от 2009 г. Светлозар Костов става шеф на Специализираната прокуратура, на бял свят излизат записи и доноси срещу Ванчев. Според тях той е наел частни детективи да следят съдийка, негъва любовница, които прихванали нейни разговори с бившия депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов, сега конституционен съдия, Лазар Груев и членове на ВСС.

Така Иван Ванчев е наказан с намаление на заплатата. Този скандал колегите му свързват точно с отмъщение от Светлозар Костов заради конкурса през 2009 година и накърненото му его от загубата.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Прокурор Светлозар Костов – мрънкало № 1 в прокуратурата!"

  1. dsdsd dsdsd   31.10.2013 at 13:03

    Сигналите, вкл. и от чуждите посолства в българия, относно чудовищния рекет над чужди граждани по границата ни с турция, касаещи прокурор иван ванчев и подчинени нему прокурори, са още от 2007-2008г., когато герб изобщо не са били на власт. За това бившият главен прокурор номинира проокурора костов за шеф на оп хасково, но лобито на ванчев в предишния всс беше много силно – това са хората на иван колев,които предизвиккаха скандала с“красъо черния“.Костов няма хабер от развитието на делата, свързани с корупцията там, така че всички тези инсинуации, внушения и мръсни ккомповатни войни, организирани от хора вътре в съдебната система, обслужват единствено и само алексей петров.Надяваме се, че главният прокурор също е наясно с това.

    Отговор
  2. gggd hghghf   31.10.2013 at 19:02

    Сигналите срещу корупцията и чудовищен рекет над чуждите граждани на границата ни с турция, срещу иван ванчев и подчинените му прокурори са от 2007-2008г. Заради тези сигнали от чуждите мисии в българия, страната ни няма да бъде приета скоро в шенген. За това бившият главен прокурор номинира прокурора костов от бургас за окръжен прокурор на хасково през пролетта на 2009г., като изборът на ванчев е предмет на проверки и по случая „красъо черния“ относно лобито на ванчев във всс. Така че прокурорът костов няма отношение и никога не е знаел за развитието по делата срещу неизвестните извършители и няма нищо общо с проблемите на иван ванчев. Дори по времето на ГЕРБ делата на ванчев са били прекратени, за какво приятелство между цветанов и костов може да става дума, имаше време когато министър цветанов, също повлиян от интриги, не искаше да чуе за прокурора костов, а вие това знаете ли го или на всяка цена да спасим алексей петров от правосъдието, защото точно това правите. Защото е сигурно, че другите му дела /на Трактора/ няма да стигнат до съда, ловим се на бас.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *