Преоблечен като циганин, Тодор Колев свирил с цигулка на ухото на Михаил Горбачов!

Тодор Колев

  Последната тв изява на Тодор Колев бе в сериала на ТВ 7 „Сутрешен блок“. Там той бе основното действащо лице. „Този тип комедии дават възможност на актьора да се разгърне максимално“, казваше Адама.

Колев има голям телевизионен опит, като част от него е натрупан в годините след идването на демокрацията. Преди време той бе водещ на „Денсинг Старс“ по Би Ти Ви, но по-забележителни са изпълненията му в БНТ.

След едно от „възкръсванията“ на „Всяка неделя“ шуменецът направи своя авторска рубрика в предаването – „Шоуто на Адама“. Там имаше големи попадения. Пред камерите Колев взе проба за алкохол на Желю Желев. Преоблечен като циганин пък посвири с цигулка на ухото на Михаил Горбачов.

Най-успешната телевизионна изява на родения в Шумен актьор и до днес си остава предаването му „Как ще ги стигнем американците“. То се излъчваше през 90-те години по Ефир 2 на БНТ и наподобяваше програмите на Джей Лено и Дейвид Летерман. „Беше изтощително. Затова и накрая го спрях. Нямах сценарен екип, бях сам с двама-трима организационни помощници. Карах и без аутокю дори! Нонстоп импровизация“, разказвал е Адама.

Преди няколко години той пак подготвяше собствена програма за държавната телевизия, но в последния момент оттам му поставиха неприемливи условия и проектът пропадна. Предаването трябваше да конкурира токшоутата по частните канали.

„От БНТ дълго ме ухажваха да го направя. Аз се съгласих и представих 2 сценария. Екипът беше готов, всичко! Успях да го организирам и родя, дето се казва.Такова предаване на мен ми се правеше. Смятах, че хората имат нужда от него. В един момент обаче казаха, че предаването не може да бъде на живо. На въпроса „Защо?“ ми бе отговорено в прав текст – защото в такъв случай не може да се контролира. На тази моя възраст и с тези успехи някакви хора, на които никой не им знае имената, да ми поставят въпроса за контрол. Не съм престъпник и никога не съм бил, а след дългата си работа в телевизията дори един гаф не съм допуснал. Единственото, което можех да кажа, е: „Не!“, разказваше с огорчение Тодор Колев по онова време. И допълваше, че в друга държава за разработката на подобен проект са щели да му платят милиони.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *