Преди да чукне джакпота, Росен Джуджето се занимавал с крадени коли

Росен Джуджето

  Човекът, ударил рекордния джакпот в тотото, крие доста скандално минало, установи журналистическо разследване. Росен Джуджето се оказа изпечен тарикат, а в родния му Перник упорито се мълви, че дълго време си е изкарвал прехраната с кражби на коли.

Новоизлюпеният милионер бил най-добрият разкоствач на автомобили в миньорския град. Имал златни ръце и разбирал всичко за двигателите с вътрешно горене. Това му качество го направило изключително ценен кадър не само в очите на съгражданите му, а и на местните мутри.

Талантът на Русимов бързо бил забелязан и оценен от местния главорез Николай Христов – Хайо, който бе разстрелян в центъра на Перник преди няколко години по поръчка на бащата на покойния Райко Кръвта.

Далеч преди това Христов, който стоял начело на банда за крадене на коли, вербувал за каузата бъдещия тото милионер Русимов. Естествено, срещу солидно за времето заплащане.

Перничанинът, когото зората на демокрацията заварила като обикновен човек с незначителни доходи, истински се зарадвал на офертата. Тутакси бил назначен и започнал да се труди чевръсто. Сред задачите му влизали пренавиване на номера, търговия с авточасти от крадени возила и още куп дребни далавери.

Печелел добре и никога не се оплаквал, че нещо му липсва. Обяснявал на хората, че здравето е най-важно и то е единственото нещо, на което държи след жената и децата.

Доскоро Джуджето карал „Мерцедес“ S класа, както повелявали мутренските закони от средата на 9-те години на миналия век. Шегувал, се с нещата от живота и като всеки редови българин обичал да бистри политиката с приятели. Тези дни тото милионерът се фукал, че след като 5-те милиона бъдат преведени по банковата му сметка, ще смени автомобила. Той вече си бил поръчал луксозен „Мерцедес“ AMG специално изпълнение за над 500 000 лева при официалните вносители. Очаква се автомобилът мечта да пристигне през пролетта на 2013 г.

„Аверите на Русимов се събират в местното кафене „Малибу“. Заведението не е нещо особено. Компанията им обаче минава за тарикатска и понякога към нея се присъединяват пернишки зевзеци, кибици. Разказват си вицове, набелязват какво да свършат и се залавят със задачи. Миналото на Русимов не е толкова чисто, колкото той се опитва да го представя пред цяла България. Не е тайна, че се познава с почти всички местни момчета от някогашните силови бригади. Разливал е дори с такива на маса и пял характерните за тогава песни – на Тони Дачева си харесваше „Бедни-богати“, на Радо Шишарката – „Бели птици“ и други. Веселяк е. Кореняк перничанин, народен човек.

От години ходи и без предни зъби. Знаете ли защо? Не защото няма пари да си ги направи, ами защото смята, че така е натурален, чист перничанин. Никога не се е хвалил с богатство, къщи, коли. Раздава го скромно. Малко преди да удари милионите, си купи нов Мерцедес, но такава покупка бе напълно по старите му възможности“, разказват местните, запознати отдавна с историите на своя богат съгражданин.

В Перник смятат, че Росен Русимов – Джуджето преиграва с историите за голямата печалба, както и за печелившия бизнес, който развива успешно в годините на демокрацията. Според повечето от тях той е бушон от верига и не е ясно кога ще гръмне.

Истинският чорбаджия на Росеновия бизнес бил Ангел Христов – Анрито, който минава за ортак на тото милионера. Именно той поставил на преден план авера си за шеф на фирмите „Централна ремонтна база“ и „Верига груп“. Двамата били дупе и гащи – имали си доверие за всичко, включително и за различните видове документи, уреждащи собственост и покупко-продажби.

„Има вероятност печалбата наистина да отиде за покупка на машини. Христов и Русимов и досега вършеят в бившите мини „Перник“, където опоскват останалото вътре в тях. Техни хора къртят желязото, с което някога са били укрепвани прочутите пернишки рудници, после го продават. Изнасят и дървата от конструкциите, продават ги за огрев. Въобще кипи една търговия, която остава незабелязана от обикновените перничани, които едва оцеляват в кризата. Да, по документи Джуджето може да е бил милионер, но в действителност не е. По-скоро е един съвременен Андрешко. Сега разправя невероятна история – пъпчето му било хвърлено в казино в пернишкия квартал „Монте Карло“. Абе, къде ти казина в социалистическа България, какви хазартни залагания и то в Перник. Рулетката била поставена в един от апартаментите на блока, където живеел Росен. Донесъл я някакъв чешки архитект. Как се е появил и той сред миньорите – пълна мистерия. И още – тази традиция с хвърлянето на пъпчето на бебето тогава не беше популярна“, припомня друг местен зевзек, който предпочита да запази своята анонимност.

Покрай Ангел Христов Русимов се забърква в ДДС измама за милиони. Той прехвърля една от фирмата си в момент, когато тя е натрупала колосални дългове. „Билд инженеринг“ се оказва с 1,323 милиона лева задължение към хазната. За да се избегнат правните разправии, тя е харизана на безработния Бойко Илиев от монтанското село Медковец.

Фирмата е била регистрирана първо в Перник. Става собственост на Русинов в началото на 2009 г. Негова е до средата на август, когато я купува Сашо Миланов от Лом. Той я стопанисва 30 дни и препродава на безработния Бойко Илиев от село Медковец. Него монтанският съд осъжда за неизплатени данъци в размер на близо 700 000 лева в края на 2011 г. Илиев казва, че когато видял новия тото милионер по телевизията, му се сторил стар познат.

Генчов е бивш затворник, осъждан, с 8 влезли в сила присъди, предимно за кражби и грабежи. Безработен е. Живее в крайна мизерия, а едно от децата му страда от епилепсия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *