Почина Жорж Ганчев!

На 80- годишна възраст почина Жорж Ганчев. Известният политик има няколко кандидатури за президент. През 90- те създава партия Български бизнес блок.

Истинското му име е Георги Ганчев Петрушев. Той е шампион на България по фехтовка. През 60- те години се жени за британка и заедно с нея заминава да живее в САЩ. Там продължава да се състезава и през 70- те отново става световен шампион, но този път под знамето на Великобритания.

След края на спортната си кариера, Жорж Ганчев се ориентира към режисурата. Създал е седем филмови сценария, които са се реализирали в Холивуд.

След 89- те се прибира в България и се впуска в политиката. Създава Българския бизнес блок. През 1992 г. се класира на президентските избори на трето място като печели 17%. Депутат е в 37- то и 38- то Народно събрание. Впоследствие става ясно, че е бил сътрудник на ДС в периода 1970- 1990 г.

Миналата година Жорж Ганчев получи инфаркт и се отърва на косъм. Няколко месеца по- късно той се появи отново по медиите, но драстично отслабнал.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *