Потресаващо! Вижте най- грозната жена в света!

Лизи Веласкез

  Тя е само на 23. Но изглежда като Квазимодо, бостанджийско чучело и чудовище от Холивудски хорър накуп. Случаят на Лизи Веласкез трогна целия свят преди дни, след като излезе от печат втората й книга, озаглавена „Бъди красив, бъди себе си“.

Лизи се родила преждевременно. „Контракциите ми настъпиха в осмия месец. Теглото на дъщеря ми бе кило и 200 грама. Когато стана на 5 години, тежеше колкото 5-месечно бебе“, разказва пред американската преса майката на недъгавото момиче.

Лизи Веласкез с родителите си

В детството си Лизи носела дрехи за кукли. Била толкова дребна и хилава, че буквално се губела в блузките и поличките за хлапета на нейните години. „Дори бебешките дрешки й бяха големи. Затова се наложи да я обличаме с кукленски“, продължава трогателната история майката.

Лекарите били черногледи за бъдещето на Лизи. Не й давали шансове да оцелее, камо ли да проходи или пък да проговори. За щастие на семейство Веласкез песимистичните им прогнози не се сбъднали. Момичето растяло, но с годините уродливите му черти все по-силно изпъквали – огромни зъби като на 90-годишна старица, конски очи… На 4 едното око на Лизи изведнъж започнало да променя цвета си и тя ослепяла с него.

Лизи е родена без никаква мастна тъкан. Днес тежи само… 26 килограма! Въпреки че на денонощие се храни по около 60 пъти, и то с висококалорични храни, Веласкез не успява да наддаде нито грам. А да достигне нормалното тегло за възрастта и годините си, засега се оказва мисия невъзможна.

Години наред американката била тъпкана от околните заради външния й вид. Осмивали я съучениците, учителите, на улицата, в кварталния магазин, заливали я с ехидни реплики „Ей, чучело, ти си най-грозната жена в света“, а мисълта да води нормален социален живот за Лизи била утопична.

Решила обаче да отвърне на удара на съдбата. „В един момент ми писна от хорските подигравки. Накрая намерих сили и успях да се справя с това. Хора, аз също съм човек като вас. Спрете да ме зяпате с отвращение. От втренчените ви погледи боли.

Лизи споделя в последното си интервю, че се радва, че не е красавица, заради възприетото схващане, че ако едно момиче е красиво, то трябва да е глупаво.

Случаят заинтригува лекарите из цял свят и тя прие да бъде част от генетично изследване, чиято цел ще бъде да изучи изключително рядкото заболяване на младата жена.

Предположенията са, че Лизи страда от форма на неонатален прогероиден синдром. Това е състояние, което води до преждевременно стареене. Доближава се до прогерията – зловещата болест на децата старци.

Не повече от трима души в света, в това число и Веласкез, страдат от пълна липса на мастна тъкан в тялото си. Въпреки всичко лекарите на Лизи смятат, че тя ще може да бъде пълноценна жена – да зачене и роди по естествен път, без състоянието й да се предаде на децата й.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Потресаващо! Вижте най- грозната жена в света!"

  1. Honos   22.09.2012 at 19:35

    Потресаващо започва тази статия !!!!! Не бива хората да се наричат Квазимодо или чучело защото никой не е виновен затова, че се е родил грозен, най-малкото пък ако е й заради заболяване ! Красотата е толкова преходна !!!!

    Отговор
  2. Stela   22.09.2012 at 20:26

    oo gorkichkata dano ne se sluchva na nikoi !!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *