Петко Димитров си изкарвал прехраната като таксиметров шофьор

Петко Димитров

  Животът на Петко Димитров е лъскав, лесен и удовлетворяващ. Така е на пръв поглед. При вглеждане изпъкват вече 16-те години, през които спи по 2-3 часа на денонощие и се задоволява с кратки почивки до екзотични дестинации. „Ежедневието ми е доста натоварено, но не ми тежи. Обичам си работата“, казва често бизнесменът, който все говори за класа – в колите, в дрехите, във взаимоотношенията. Той много добре знае какво е класа, кое е материално и кое – скъпо. Защото е виждал противоположностите им.

Петко Димитров рядко говори за това, но той е от тези, с меко казано, нелек житейски старт. Съсобственикът на едни от най-посещаваните нощни заведения е израснал в скромно работническо семейство. Майка му е инженер, а баща му – фотожурналист. Петко бил възпитаван като ученолюбив, отзивчив и отговорен младеж. И се превърнал в такъв. Като ученик Димитров блестял с отлични оценки и спортни успехи. Занимавал се с хокей на лед и футбол, финиширал в гимназията с 5,50 и влязъл в казармата. А след нея безметежният му ергенски живот приключил.

„Баща ми почина и изведнъж цялата отговорност за семейството се стовари върху главата ми“, споделя бизнесменът. Тогава 20-годишният Петко се мобилизирал. Приели го в университет специалност „Зъботехника“. Лекциите съчетавал с работата си като таксиметров шофьор. Налагало се, за да помага финансово на семейството си. Всеки ден отивал в университета и се учел да прави корони и фасети, а след това се качвал в поучуканата кола и развозвал окъснели столичани до ранни зори.

Пробвал се да изкарва пари и като модел. Покрай тогавашното си гадже – прохождаща манекенка, Петко се включил в едно-две ревюта. „Но това не е за мен“, казва Димитров. И все пак към днешна дата наред с другите си дейности той се изявява и като модел.

Рекламно лице е на модна къща “Агресия“. По онова време обаче не му се струвало добра идея да краси списания или да чупи стойки по подиуми.

„После разбрах, че в БИАД търсят охранители и отидох. Един приятел ми каза“, връща се назад във времето Петко. Тогава тъкмо се бил запалил по бодибилдинга и бокса. „Вероятно заради физиката ме взеха или заради люлинската школа“, шегува се често бизнесменът, израснал в крайния столичен квартал.

Петко Димитров и Мария Игнатова

Още на първата среща Димитров бързо направил впечатление на шефа на заведението Слави Бинев и развил скоростна кариера. От охранител станал шеф на охраната, после личен бодигард на Бинев. На 31-вия му рожден ден днешният евродепутат му заявил, че го повишава в управител на заведението БИАД. По-късно Петко се отказал от тази длъжност за да вземе участие в създаването на „Син Сити“.

А днес е съсобственик на два от най-посещаваните клубове в София. „Много от това, което знам, съм го научил от Слави Бинев“, признава Петко. Няма предвид само бизнеса, а и живота по принцип.

Усилията му дават резултат. След дългогодишен труд и старание, поне така твърди, Петко Димитров е това, което е днес – бизнесмен с имидж на плейбой и според слуховете доста заможен. Всъщност за последното си има доказателства. Участникът в „Денсинг Старс” притежава малък, но впечатляващ и доста скъп автопарк – мотор „Харли Дейвидсън“ (от лимитирана серия, имало 100 такива в целия свят) друг – кросов, и „Мерцедес“ по поръчка. Всичко това се помещава в просторен гараж в одиозната му къща в Горна баня, издигната край добре поддържана просторна градина.

В нея освен старателно подредени лехи с цветя и райграс има кучешки колиби. В тях живеят две четириноги от японската порода „Акита“ (едното куче му е любимец, казва се Далас) и едно от породата „Алабай“. Освен това Петко гледа кон Рудолфо, папагал Жако, два коралови смока (защото били пазители на дома и покровители на бизнеса) и цяло езеро с 8-годишни шарани „Кои“. Как при неговото динамично ежедневие успява да се грижи за всички тези домашни любимци, само той си знае.

 

С Мария Игнатова се разбират по-добре след развода

Петко Димитров изповядва философията, че институцията не гарантира любовта и разбирателството. Знае го от опит. Като съпрузи с Мария Игнатова издържали малко повече от година. Разбрали, че имат различни виждания за живота и се разделили.

„С Мария се разбираме по-добре сега в сравнение с времето, когато бяхме двойка“, казва Петко. Разликата е в това, че тогава двамата били млади, непримирими и трудно правели компромиси. „Всеки искаше да покаже своето надмощие във връзката ни. Вече гледаме по-спокойно на нещата“, обяснява бизнесменът. Той не крие, че винаги ще има чувства към Мария. „Винаги съм я обичал. Тя ме дари с най-хубавото нещо, което имам“, обяснява Петко. 5-годишният му син Виктор е неговата гордост. Кара ме най-често да се усмихвам, умилява се бизнесменът.

Тези дни се заговори, че Петко е интимен с партньорката си в танците в шоуто “Денсинг Старс“. Откакто започнали да работят заедно, Петко и красивата Яна Акимова са неразделни. „Не съм плейбой, както говорят“, опитва се да убеждава Димитров при всеки удобен повод. Досега имал само четири сериозни връзки, твърди дипломираният зъботехник. Дами на сърцето му след Мария Игнатова са били Преслава и богаташката наследница Ели Гигова. Другите две били преди да сключи брак с Игнатова. Една от тях била и първата му любов. С нея Петко имал връзка повече от 4 години.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *