Отбелязаха панихидата на Хачо Бояджиев със скара, музика и смях!

Хачо Бояджиев

  С кебапчета, музика и смях през сълзи отбелязаха годишнината от смъртта на Хачо Бояджиев в Чешкия клуб. Големият режисьор почина преди година на 23 април. Помена организира неговата последна съпруга, Весела, с която имаха 40 години разлика във възрастта.

„Той не обичаше гробища и избягваше погребения. Затова се постарах да не е като на панихида. Исках с напитка и настроение да си спомним за него“, разказа тя.

Мястото не е избрано случайно – сградата на БНТ на „Сан Стефано“ 29 е на няколко крачки и приживе легендарният режисьор обичал да обядва в градината.

Любимата му храна били кебапчетата, които и този път бяха в изобилие. На пана бяха изложени стотици снимки с различни моменти от живота му, на много от тях в целувка с красиви жени.

„Гледам, че ме има само на една снимка и не ме целува. Къде са сега всичките, а? Хачо, прати ми една целувка отгоре, да не остана ненацелувана, та имам право и аз да говоря не само като актриса, а и като жена, която беше най-много използвана от тебе!“, провикна се Татяна Полова.

По глътка уиски разляха колеги, приятели и цялото ръководство на телевизията.

„Няма да забравя емоцията, която имахме всички през 1994 година, когато нашият футболен отбор стана четвърти в света. По стечение на обстоятелствата гледах мача с него. Играеше Германия и никой не очакваше да бием. Излязохме всички пред телевизията. Дойде президентът Жельо Желев. Няма да забравя усмивката на иначе строгия Хачо спомни си Вяра Анкова.

Дългогодишният кадър на БНТ Бойко Станкушев върна лентата още по-назад:

„Хачо има много специално място в моята детска биография. Запознах се с него съвсем случайно през 1968 година, когато съм бил на 14. Много мислех след тази среща как съм се докоснал до известен човек. Така се случи, съдбата си прави шегички, че след много години започнахме да работим заедно. Има косвена връзка между Хачо и мен. В старата махала, където живеехме, живееше и неговият биологичен баща, бай Димитър Соколов, който е българска легенда в мотоциклетния спорт. Имаше работилница с мотори, коли и аз живеех в двора на бай Димитър.

Хачо е последният истински голям телевизионен учител.

Като гледам какво става, съмнявам се, че ще има друг човек, който да създаде школа и последователи. От неговата невероятна биография става роман в три части и дано някой се сети да направи филм“, подсказа нелоша идея Станкушев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *