Ники Китаеца: Не съм измамник, нито лош син! Алкохола уби баща ми!

Китаеца

  Николай Първанов – Китаеца преживява тежък период. В бизнеса си на музикален продуцент той търпи негативи заради обвиненията, че дължи пари на композитори и експлоатира млади дарования. В личния му живот също има драма – баща му бе открит мъртъв в дома си в монтанското село Расово.

56-годишният татко на Китаеца Петър Първанов от години живеел сам, затова е и чиста случайност, че трупът му изобщо е бил открит. Тленните останки били в напреднала фаза на разложение, когато съседка се натъкнала на тях.

„Алкохолът го погуби. Съсипа го. Донякъде бях подготвен за този момент. Все пак такъв начин на живот като водиш…“, не довършва коментара си Николай, комуто току-що сме позвънили по телефона. Впоследствие той ни разказва, че от години не е поддържал контакт с баща си.

Причината за разрива им била склонността на родителя да прекалява със спиртните напитки.

Композиторът Светослав Лобошки

Първанов-старши започнал да злоупотребява с ракията още преди 2 десетилетия. Тогава решил да остави семейството си в столицата и да замине на село.

„Не знам защо го стори, но го направи по собствено желание. Не имало конкретна причина. С майка ми дори нямат развод. След раздялата им нито тя намери друг, нито той – друга. Мама му помагаше до последно с каквото можеше. Всички му помагахме, макар с брат ми да ни изостави твърде малки. Когато пораснах – може би съм бил на около 20, отидох при него. Опитах да поговорим, но без резултат“, споделя Китаеца. И допълва, че той и семейството му дори наели специалисти, които да откажат баща му от порока. Петър посетил на няколко пъти и клиники за алкохолици, но резултатът бил нулев.

Бившият на Азис коментира и обвиненията, че е завлякъл композитори и певци с продуцентската си компания. И, разбира се, отрече да е измамник.

„Това са пълни глупости. Не знам как се публикуват и дори се вземат на сериозно изказванията им без никакви доказателства. Нека обясня как се работи с тези хора.

Ани Хоанг

Когато се направи поръчка на композитор, му се заплаща капаро, за да започне да пише. Щом завърши песента и ние я одобрим, тя му се плаща изцяло. Иначе няма да ни се даде да я запишем. Композиторът въобще няма да ни я изпрати“, обяснява собственикът на продуцентската компания „Риъл ентърпрайсис“.

Той отчита като грешка начина, по който е работил преди с музикантите. Плащал им, но не документирал паричните трансфери.

„Не съм предполагал, че ще се стигне дотук. Вече работя с нови композитори и от тях изисквам документ, на който да пише колко е платено, да има подписи, печати, всичко“, разправя Китаеца.

Той се кълне, че никога не е фалшифицирал договори. Обвинението, което му отправяли по тази линия, било нелепо. Тук му е мястото да припомним, че младокът Павлин Иванов – Янис разгласи в медиите как поискал да запише песен в компанията на Китаеца и бил прецакан. Платил 6000 лева за „Ограбен“ и получил контракт, удостоверяващ, че му се прехвърлят правата върху парчето. В документа фигурирал и подписът на композитора Светослав Лобошки. Янис разбрал впоследствие, че подписът е фалшифициран.

„Къде е този документ? Защото аз не съм давал такъв. Първо – никога не сме работили с изпълнител на име Павлин Иванов. Казва се Павлин Бъзовски. Представя се с друга фамилия заради баща си, който беше арестуван в акция „Скрап“.

След този случай предпочетохме да приключим работата си с Павлин, за да не пострада имиджът на компанията“, разказва Николай Първанов. И подчертава, че е платил песента „Ограбен“ на Светослав Лобошки.

„Защо да подправям документи, след като всичко съм си платил? Искам да попитам как така Лобошки и Зарев чак сега казват, че им дължа пари. С първия не работим от една година, с втория – от две. Защо сега се сещат? Бащата на Павлин е платежоспособен, оттам и идват всички тези атаки. Плаща, за да се говорят и публикуват лъжи. Друга логика виждам само при Люси, но ако съм спал с Ани Хоанг. А аз не съм“, пали се Китаеца.

Той има своя версия и за раздялата си с виетнамката Ани. Тя била изпълнител в компанията му, но един ден дошла в офиса с адвокат. Разревала се, казала, че иска да става полицай и да прекрати договора си.

„Съгласих се и й пожелах успех. Тя наистина ни плати сумата, която бяхме инвестирали в нея. След като се разделихме, не сме се чували, защото не сме били близки. С Люси на няколко пъти сме се засичали. Питал ме е кога ще снимаме клип, как да отслабне. Даже му предложих да му изготвя хранителен режим. Защо сега ме обиждат, не знам?“, чуди се бившият на Азис, когото напоследък спрягат за тръпка на лорда Евгени Минчев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *