Не позволиха на Галя Асенова от “СКАТ” да снима погребението на народната певица Кремена Станчева

Кремена Станчева

  Игла нямаше къде да падне на погребението на Кремена Станчева на Централните софийски гробища във вторник. 71-годишната солистка на „Мистерия на българските гласове“ почина след тримесечно лутане между живота и смъртта, в което изпада на операционната.

Да я изпратят, дойдоха десетки нейни колежки. „Мистерията“ й посветиха няколко свои изпълнения, колкото и да им бе трудно да отпуснат глас. Имаше и аплодисменти, последни в жизнения път на известната народна певица.

Най-много страдаха за нея последните й ученици и самодейците от кв. „Илиянци“, на които Станчева ръководи певческата група. Последно те се веселят заедно на 2 август, Илинден, когато изнасят концерт. Някои от тях не предполага, че предстои раздяла. Скоро след това певицата им казва, че ще постъпи за нещо дребно и рутинно в болница. Тя всъщност скрива истината от тях – че операцията ще е по-сериозна. На операционната маса фолклорната легенда получава инсулт и се парализира до безнадеждност.

Галя Асенова

„Защо се случва това на най-добрите хора? Защо?!“, ридаеха учениците на голямата Кремена Станчева, почувствали се осиротели. Приживе певицата претърпява тежка загуба – погребва дъщеря си. Заради тъжното събитие песента й замлъква за дълго. После Кремена се отдава на преподавателска дейност. Тя води и майсторски клас в Нов български университет.

По изричното желание на опечаленото семейство не бяха допускани камери на опелото, фолклорно предаване на тв „Скат“ с водещ Галя Aceнова направи опит да заснеме отворения ковчег, но екипът бе деликатно отстранен. Журналистката компенсира със снимки и интервюта извън залата за поклонение.

Кремена Станчева остава в златната съкровищница на фолклора и с дуетите си с Василка Андонова – „Леле, свашке“, „Ерген деда“, „Мало село“ и др.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Не позволиха на Галя Асенова от “СКАТ” да снима погребението на народната певица Кремена Станчева"

  1. MARIAN_YONKOV SEVLEIOV   31.10.2013 at 14:33

    ZRAVEI G-JA ASENOVA/ VA6ITE TANCORI OT KOE CHITALITE / KOE HOROGRAFA

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *