Необикновеният живот на Джуна – 2 част

Джуна

Крахът на съветската империя без нея идва точно както преди това крахът на руската империя без Распутин 70 години по-рано. Историята отново е достойна за филм, какъвто е безсмъртният „Агония“, посветен на краха на Николай Втори. Такъв спокойно може да бъде направен и за времето на Горбачов.

Осъзнал това, Борис Елцин, който застъпва на руския „трон“ след последния съветски лидер, се доверява изцяло на Джуна. Прави я член на своя политически кабинет. И той като Брежнев прекарва не просто вечери, а цели нощи на сеанси в кухничката на Джуна. Джуна работи със сериозен специалист по темата на име Георгий Рогозин. Той е първи заместник-началник на службата за охрана на президента от 1991 до 1996 г. Става близък на Елцин, когато открива психотропно оръжие, инсталирано в кабинета на президента, което невротизирало и потискало психически лидера. Майсторът на дълбоката хипноза пресява всеки кандидат за работа при Борис Николаевич, даже чистачките и шофьорите. Прави го на базата на астрологични съвпадения и зодиакална съвместимост. Той е автор на съвременната теория за кодирането на съдбата. Според нея при подлагане на хипноза човек може да разкаже в подробности не само миналото, даже събития, които мисли, че не помни, но и бъдещето. По този начин могат да бъдат предотвратени събития като атентати срещу президенти например, понеже те задължтелно се отпечатват в мозъка на всеки.

Джна е плътно до Елцин по време на пуча от 1991 г.. Медсестрата му казва какво да прави и какво да говори. Тя го подкрепя и при опита за преврат срещу самия Елцин през 1993 г., когато той едва не изпуска властта. Когато никой не вярва, че ще спечели президентските избори през 1996 г., Джуна познава резултатите с точност до стотни от процента, и то много преди финала на кампанията, която изглежда безвъзвратно загубена за Елцин.

Когато въпреки всичко това Борис Николаевич загърбва Джуна, здравето му се влошава изключително много. Държавата, оставена в ръцете на дъщеря му и нейните любовници, стига до фалит през 1998 – 1999 г. Самият Елцин абдикира предсрочно като президент и оставя Русия на Путин. Според някои теории на конспирацията именно Джуна била проправила пътя му към върховете на властта, като преди това се погрижила да бъде отстранен бащата на „Газпром“ и дългогодишен премиер Черномирдин. Дали от спокойствие, че Путин като новия човек в Кремъл може и сам да се оправя, или от отслабване на собствените си сили, Джуна престава да се меси в политиката. Тя се радва на живота си. И на единствения мъж, когото някога е обичала.

„Няма по-голяма любов от тази на майката към сина“ — трети закон на Джкуна.

Вахо е единственото дете на гадателката. Тя го гледа като писано яйце. В нейния живот няма случайности. А най-съдбовното събитие в житейския й път е раждането на наследника й точно на нейния рожден ден.

Джуна в близост с папа Йоан-Павел Втори, който е бил нейн пациент

  Една бечер Джуна, която може да гадае на всеки друг, но не на най-близкия си човек, е застигната от страшна вест. Вахо е пострадал в катастрофа. Положението му е тежко. В болница е. Скоро след това синът на гадателката почива. Тя обаче е убедена, че той е убит. Сломена, Джуна прави няколко опита за самоубийство, но за нейн ужас винаги я спасяват.

„След онзи момент през 2001 година аз забравих за света. Единствената ми връзка с него остана телефонът на Вахо, оцелял при кървавата драма. И досега не съм го изключила. Често му звъня, а когато съм най-зле, пиша на мобилния номер дълги есемеси“, разказва гадателката.

Единственото, което прави цяло десетилетие, преди да се роди за нов живот тази година, е да рисува. Картините й са на голи хора. Апропо, подобни фигури рисуваше в края на дните си и нашата Невена Коканова. Жена, изкушена от мистицизма и близка до ваша по дух, също както е и Джуна. Интересното е, че и трите са големи жени, които никога в живота си не са имали безусловна любов.

„Никога не съм се влюбвала“, казба Джуна. И това го твърди след 3 брака. Или по-точно два официални и един фактически. Първият остава зад гърба й в Тбилиси. В Москва тя пристига само със сина си от този брак – нейният непрежалим Вахо. Вторият брак вече е московски. Джуна се жени за младия композитор Игор Матвиенко, който точно по онова време става основател на великата днес и любима на Путин и на немалко българи група „Любе“. Гадателката орисва бандата на успех. Ала с Игор нещата не потръгват. Тя твърди, че никога двамата не са консумирали връзката си. Сигурно заради това бракът трае точно един месец и завършва със скоропостижен развод.

„Никога не е ставало дума за любов, аз просто помагах“, спомня си днес Джуна. Двамата с Игор си остават приятели четвърт век след раздялата.

Най-силна е връзката на странната жена, наричана от водещите руски вестници Вещицата, с Игор Талков. Въпреки че живее с Джуна, той не се развежда със съпругата си. Тя му предсказва смъртта. И я усеща. Датата е 6 октомври 1991 г. Джуна тъкмо се е прибрала в хотела след сеанс, който е направила на финландския президент, неин пациент. Ляга във ваната, за да отмори след тежката загуба на биоенергия. И сякаш нож й прорязва сърцето, което тя никога не е позволила да обича друг, освен сина й. Не е нужно да й казват, защото сама е разбрала – любовникът й е мъртъв.

„Бързам да умра“ — четвърти закон на Джуна.

Докато приготвя мястото за гроба си, точно дo този на Вахо, гадателката си припомня за всички велики личности, които е спасила. Нейните лековити ръце, в които се крие някаква мистика, когато човек ги зърне, са отнемали болката не само на президенти. Тя не докосва посетителите си с тях, само прави въртеливи движения около проблемната област, която й посочват или сама чувства. От минута на минута на човек му става все по-топло. Заради мощната й биоенергия е. След 10-15 минути пациентът вече изпитва истинска жега, от 10-15 см ръцете на Джуна парят. Разказва го от собствен опит позабравеният у нас, но все още работещ в Русия български певец Бисер Киров.

Самият Федерико Фелини прекарва по-голямата част от престоя си в Москва в апартамента на Джуна. Двамата не могат да се наговорят по цяла нощ. Великият гуру на световното  кино  тихо  присяда на диванчето и обсъжда живота си с прорицателката. Нейна гостенка и приятелка е и известната актриса Настася Кински.  Робърт де Ниро също се доверява на дарбата й.

Съветските и руските звезди също са постоянно присъствие при Джуна. Тя спасява Йосиф Кобзон след изключително тежък радикулит с невероятни болки, толкова силни, че изпада в безсъзнание – а може би кома. София Ротару е последователка на Джуна, но пази личната си тайна, заради която двете са станали толкова близки. Народният артист Аркадий Райкин пък направо прохожда след сеансите й.

Само една жена е във война с нея. Алла Пугачова. Джуна я пребива с масивен кристален пепелник в момент на дива ярост, защото певицата е дръзнала да прекъсне грузински тост, който вещицата се опитва да вдигне. Тостът се сторил на Алла Борисовна твърде дълъг, а тя не обичала да не бъде център на купона. Срязала през средата Джуна: „Хайде, ма, приключвай с тия глупости – дай да пием“. И си изпатила. Буквално до кръв. В този миг към нея полетял пепелник, който я халосал по главата.

„Страшна съм в гнева си – като всички грузинци“, заключава Джуна.

КЪМ НАЧАЛОТО – КЪМ ПЪРВА ЧАСТ:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *