Необикновеният живот на Джуна – 1 част

Джуна в дома си

Джуна се завръща след 10 тодини доброволно самоизгнание и пълно мълчание. През 2001 г. световноизвестната гадателка и лечителака се заключва в просторния си апартамент на „Арбат“. Решава никога повече да не говори, никога повече да не погледне света, Излиза единствено за да отиде с черния си „Хюндай“ до гробището, където лежи нейният без време отишъл си син. Именно неговата смърт преди десетилетия я обрича на монашеска самота.

В Годината на дракона обаче Джуна се завръща. Сменила е цвета на гарвановочерната си коса с русоляв, изпънала е бръчките, които издаваха нейната възраст. Какво знаем и какво не знаем за жената, която признава само Ванга за по-голяма царица от себе си? Защото в духовен план фактът, че българката е проста селянка, а грузинката – барманка и медсестра, няма значение… Титлата Царица не е случайна, защото Джуна предпочита да я наричат „Царицата на асирийския народ“. Жената с буен и необуздан характер е странна птица и определено обича да се кичи с титли: тя е почетен доктор на 129 академии в света и генерал-полковник, вицеканцлер на Международния университет по комплиментарна медицина. Освен това е откривател, патентовал странни машини за въздействие върху здравето на хората. В Русия гледат на Джуна като на инвестиция, защото още от соцвреме в нейния феномен са инвестирани повече от 1 милион долара. Парите отиват за изследвания на нейното влияние като екстрасенс и за машините, които тя прави, за да бъде използвана енергията й за лечение на пациенти. Кой би предположил това за селянчето с грузинско име, родено от връзката на кубанска казачка и ирански емигрант. Евгения Ювашева Давиташвили е родена на 22 юли 1949 г. в село Уремия, Красно-дарски район. Завършила е Ростовския медицински институт. Започнала работа в Тбилиси, където се запознава с бившия си съпруг – Виктор Давиташвили. В младите си години нищо не предвещава световната й слава, която я сполетява впоследствие. Евгения, наричана Джуна, е просто барманка. Известна е предимно сред познаните си, на които помага с ценни съвети или просто ги докосва с ръка, за да отнеме болежките им. В мистична страна като Грузия и в неголям, макар и столичен град като Тбилиси името й бързо се разчува. Една вечер е поканена в богаташки дом. Оказва се, че болната е съпругата на тогавашния първи секретар на местната компартия, а впоследствие външен министър на целия Съветски съюз по времето на Горбачов – Едуард Шеварднадзе. Евгения осъзнава, че такъв шанс за нея може и да няма втори път.

  Както Распутин навремето, който още с първия си сеанс в двореца спасява сина на цар Николай и години наред това му носи пари и слава. Джуна съумява да помогне на отчаяната първа дама на страната си. Другарката Шеварднадзе й предлага пари. Тя обаче не приема.

„Парите са кал“ — първи закон на Джуна.

Евгения приема единствено подаръци от сърце. И нейните пациенти, които стават цяла армия след рекламата, направена от съпругата на Първия, й поднасят несметни богатства за онова бедно бреме.

По бреме на консултации на мъжа си в Москва мадам Шеварднадзе разказва за Джуна на другите съпруги на съветски лидери. Повечето се отнасят с недоверие към думите за невероятните способности на лечителката. Съпругата на шефа на плановия комитет – най-важното министерство във великата страна, обаче иска Джуна за себе си. Една вечер КГБ прибира Евгения. Повечето хора мислят, че като „частничка“ и вещица, както я наричат в махалата, тя заслужено ще попадне зад решетките. Самата тя обаче има дарбата да предвиди – пред нея се отваря нов път. Попаднала със специален самолет в Москва, тя веднага е настанена на работа по специалността – като медсестра в поликлиниката на плановия комитет. След като успява да помогне на съпругата на шефа на учреждението, цяла Москва е в краката й.

Джуна е много харесана от Галина Брежнева. Шантавата дъщеря на всевластния генерален секретар Леонид Илич има вкус към екстремните неща, към хората със странни дарби и съдба – досущ като нашата Людмила. Омъжена за заместник-министър на вътрешните работи, тя живее с цигански певец, колекционира диаманти и организира незаконен износ на икони в чужбина. Кара „Мерцедес“ кабриолет пред очите на бедните хорица с техните мечти за „Лада“.

Друг голям фен на Джуна се оказва Владимир Висоцки. Той е притежателят на втория частен „Мерцедес“ в Москва в онова мрачно соцвреме. Подарък му е от неговата френска съпруга Марина Влади. Висоцки е скандализиран от гадателката. Още от вратата Джуна го предупреждава, че скоро ще умре. Както и става впоследствие.

Легендите и митовете за жената с остри черти и още по-остър език, чиито прогнози винаги се сбъдват, стигат и до Главния пациент на Съветския съкюз. Още от пръв поглед Леонид Брежнев – руският самодържец от 1964 до 1982 година, попада под властта на Джуна. Тя му помага да стабилизира здравето си, но не го лъже в прогнозите си за скорошен негов край. И все пак мнозина смятат, че последните 3 години от живота си Брежнев дължи на Джуна, след като лекарите са го отписали още през 1979 г.

Леонид Илич, любител на мистиката и на хубавите Жени, прави царски подаръци на Джуна. Държавни награди, коли, чинове, даже огромен апартамент в самото сърце на Москва – на класическата стара улица „Арбат“.

„Брежнев беше мек и добър човек“, разказва днес за него Джуна.

Близостта им става огромна. Брежнев става психологически зависим от лечителката си. За него тя е като наркотик, без който животът му се струва безсмислен. Той я взема дори на последните си преговори със САЩ в разгара на Студената война. Твърди, че само нейните сеанси могат да му помогнат в надлъгването с големия враг. Джуна е представяна и на всички чужди делегации, гостуващи в Москва, като главен съветник на Вожда и учителя. В това си качество тя присъства и на последната среща на Брежнев с нашия Тодор Живков. На него казва, че ваша е съкровище и трябва да я пази. Само петричката врачка Асирииската царица признава за по-голям феномен от самата себе си. Ванга също усеща тази духовна близост, тъй като, без да познава Джуна, когато нейна роднина пътува за Москва, тя й нарежда: „Непременно да отидеш да поздравиш Джуна“.

Скоро из коридорите на Кремъл се поябява очакваната мълва – вече си имаме Распутин в пола. Всички очакват крушение на цялата система, както през 1917 г. Русия стига до две революции, след като през последните години преди тях царят е бил под влиянието на гадателя – също като Джуна прост селянин от дълбоката провинция.

КГБ бърза да отстрани екстрасенската от Брежнев. И успява. Също като Распутин, който е предупредил цар Николай Втори, че разделен с него, ще умре до 2 години, Джуна също предупреждава Брежнев: „Ако ме няма до вас, давам ви два месеца живот“. Ужасяващото е, че точно така и става.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ – КЪМ ВТОРА ЧАСТ:

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Необикновеният живот на Джуна – 1 част"

  1. име   21.02.2013 at 16:15

    Има вид на злоупотребяваща с психоактивни вещества.

    Отговор
  2. Карамазов   31.03.2017 at 22:19

    ебаси майката угазо

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *