Ненчо Илчев щял да докара инфаркт на Илия Ангелов, когато поискал дъщеря му

Ненчо Илчев
Ненчо Илчев

  Актьорите в комедийното шоу „Комиците“ отдавна са с реномето на големи звезди. Най-гледани са в петък вечер, канят ги по турнета, взимат луди пари, за да разсмиват богаташи на частните им партита. И съвсем естествено, на повечето носовете им вече се опират в тавана. Колегата им Ненчо Илчев е замесен от по-различно тесто. Той мрази еснафщината, характерна за началника му Любо Нейков.

Ненчо не натиска очуканите ладички с мощния джип, не се урежда с безплатно паркиране в центъра на София и не се изживява като новия кръстник на българския шоубизнес. Феновете му често могат да го засекат в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“, която е любима на сина му Момчил. Момчето е кръстено на героя от филма „Време разделно“, който е любим на таткото. Баща и син почти всеки ден се забавляват ма катерушките, без да правят особено впечатление на околните.

„Ще се боря със зъби и нокти за привилегията да се разхождам спокойно със семейството си по улиците, без да се крия зад очила, перука и каскет.

Ненчо сияе от щастие на сватата си с жената на своя живот -Зорница
Ненчо сияе от щастие на сватата си с жената на своя живот -Зорница

Не съм от хората, които са забравили откъде са тръгнали. Когато стъпих в София, хората си мислеха, че говоря на някакъв непознат език заради тежкия ми родопски диалект.

Няма как сега да се правя на голямата звезда“, признава си чистосърдечно Ненчо, който със сигурност е сред най-известните хора в държавата покрай участието си в „Комиците“ и сериала „Столичани в повече“.

Сега ангажиментите му са добре платени и Ненчо не мисли с лошо за сметките за ток и парно, но едно време не е било така. Повечето му съселяни в Момчиловци са бедени, че той е роден за сцената. От съвсем малък Ненчо опитва да развива самодеен театър.

„Баба замиташе курешките около външния ни клозет и опъваше две черги, върху които строях декора си. Тоалетната я използвах за гримьорна. Примитивна работа, но съседите много ми се радваха и дори купуваха билетчета за представленията ми. След това започнах да се занимавам и с фокуси. Запалих се от гостуващите илюзионисти. Дори седнах и написах писмо на стария Мистър Сенко. Молех го да ме вземе за чирак. Вместо това той ме покани в София и ми показа целия си реквизит. Там сигурно имаше експонати за стотици, хиляди лева. В този момент се заклех пред себе си, че рано или късно ще накарам белия гълъб да изчезне в черния цилиндър“, разказва актьорът, завършил в класа на Стефан Данаилов.

Илия Ангелов
Илия Ангелов

Той изпълнява детската си мечта и наистина се захваща професионално с фокуси. През годините къде с късмет, къде с много пазарлъци успява да събере една от най-богатите колекции с магически реквизит. „Най-ценни са две маски на легендарния Лапас, при който имах шанса да се уча. С тяхна помощ мога да си сваля главата.

Публиката и до днес изтръпва при този номер. През годините съм дал страшно много пари за различни номера. Доста съм и продал. Така е в този бизнес. Не може само да трупаш реквизит. В момента сигурно имам магически вещи да напълня два камиона“, твърди Ненчо.

С магически трик той успява да спечели и сърцето на бъдещата си съпруга Зорница. Показва й фокус, тя харесва очите му и магията е факт. Остава въпросът само как да бъде спечелен към каузата им бащата на Зорница – фронтменът на „Диана Експрес“ Илия Ангелов.

„Зори ме покани на вечеря, за да ме представи на техните. Не се бяхме разбирали предварително. Тя въобще нямаше идея какво съм намислил. По средата на вечерта изведнъж скочих и обявих, че нищо не може да ме спре да се оженя за любовта на моя живот. Илия щеше да си глътне вилицата от изненада. Притесних се да не му докарам инфаркт. Толкова зле изглеждаше в началото. Бях се подготвил да ме изхвърлят, но веселбата продължи и малко по-късно се оженихме със Зори“, усмихва се Ненчо Илчев. Той две години живее със съпругата си в малка стаичка на Военния театър. Заедно с Иво Сиромахов благодарение на връзки или на чист късмет се спасяват от казармата и изкарват службата на щат в театъра.

„Приемал съм всички трудности с розовите очила на младостта.

Пазя само хубави спомени от онези дни. Ще направя всичко възможно и синът ми да има едно прекрасно детство. Вече се опитва да прави по-лесни фокуси. Няма да му се разсърдя, ако реши да последва моя път“, изповядва се Ненчо Илчев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *