Наско Сираков на 51 г.: Аз съм най-добрия покерджия, спечелил съм повече отколкото съм изгубил!

Наско Сираков

  Живот си живее напоследък Наско Сираков. Легендата на „Левски“ и националния ни отбор прекарва дните си в разходки сред природата и не е чудно, че се чувства значително по-млад.

„По принцип напоследък нямам много работа. От време на време леки бизнес срещи. Отдал съм се на пълен релакс. В момента съпругата ми Илиана работи повече“, сподели при срещата си с репортер в „Царско село“ славният футболист. На 26 април той чукна 51 години.

От понеделник до петък Наско е всяка сутрин на Витоша. В планината прави 2-часови разходки. Не катери баирите само ако вали дъжд.

„От месец и половина съм така, преди доста се бях позанемарил. Надявам се до края на април да вляза във форма и да правя 4-часови преходи. Трябва да си възстановя мускулатурата и да си отворя гърдите, защото доста пушех“, откровеничи знаменитият нападател на „сините“. И уточнява, че доста е намалил цигарите.

В миналото успял да ги спре за 9 години, но пак се върнал към тях. Сега смята, че няма да му е проблем пак да ги откаже, стига да реши.

Зиме Сираков разнообразява дните си и с лов. Запален авджия е и има доста трофеи от излетите си. Не по-малко добър обаче е и като картоиграч. Преди време заел второто място на първия фестивал на българския покер. Малко не му достигнало да стане първи.

„Изиграх една лоша ръка на финала, а и човекът, който беше срещу мен, беше много силен“, коментира резултата си „синята“ футболна легенда. Покер той играе от 40 години.

Научил го баща му – световният шампион по борба Петко Сираков.

Със съпругата си Илиана Раева

Дълго време Наско бил спец само по френския покер. Преди 4-5 години обаче се запалил и по тексаския.

Напреднал много и по него, но все пак френският си остава голямата му сила.

„Печелил съм доста пари на тази игра. Много повече, отколкото съм губил. Имам се за един от най-добрите“, усмихва се съпругът на някогашната шампионка и настояща шефка на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Тази пролет Сираков не пропуска изданията на „Денсинг Старс“, където жена му е член на журито. Твърди, че самият той има нормални танцувални умения и ако бил в шоуто, щял да е по-добър от някои участници. Е, разбира се, имало и такива, които го превъзхождали.

Със съпругата и дъщерите си Виолета и Славея

На 51 години Наско се чувства горд не само със спортните си успехи, но и с щерките си. Красавиците имат фитнес център и зали за танци. А помагат много и в клуба на майка си. Още обаче не са зарадвали родителите си с внучета. „От 10 години искам да стана дядо и не спирам да се надявам. Засега обаче дъщерите ми май нямат такива намерения. Те са зрели жени и не ми дават много обяснения на тази тема, не допускат вмешателство в личното си пространство. Аз и майка им избягваме да им се бъркаме“, разправя гениалният футболист.

Тъй като двете му момичета вече са се отделили от семейното гнездо, къщата на Сиракови в Драгалевци вече е станала прекалено голяма за Наско и Илиана. Затова легендарните спортисти са решили да се разделят с имота.

Пуснали са го за продан, но още чакат най-доброто предложение. „При всички положения, след като продадем къщата, ще си останем в България. Доста се изговори, че ще заминаваме в чужбина. Няма такова нещо. Цялото ни семейство сме родолюбци и не ни е минавалала дори мисълта да ходим да живеем в друга страна. Обичаме си държавата“, категорично е страшилището за футболните защитници.

Макар да се интересува от случващото се в страната, Наско няма никакво намерение да влиза в политиката.

Но пък адмирира решението на Христо Стоичков да стане гарант и знаме на гражданското обединение на студентите. „Аз не бих се съгласил, но мисля, че има спортисти, които могат да се справят доста по-добре от съвременните ни политици. Илиана например притежава необходимите качества – комуникативна е, отговорна, работлива, много честна. Впрочем това, че е честна, е може би негатив в нашата политика“, казва с усмивка на уста Наско Сираков.

Той е печелил много медали и купи във футбола, а тези дни прибави към колекцията си и още едно отличие – значка за заслуги към „Славия“ по случай 100-годишнината на клуба. Наско беше футболист на „белите“, когато тимът от „Овча купел“ реализира златен дубъл през 1996 г. И макар днес да има някои търкания с президента на отбора, Венци Стефанов го почете.

„Благодарен съм за това. С голямо удоволствие си взех значката. Отношенията ни с Венци нямат никакво значение в случая. Мисля, че той постъпва много мъжки и отговорно, награждавайки ме. Нормално е да приема и отидох на церемонията“, споделя Сираков. И допълва, че спечелените със „Славия“ шампионска титла и купа на страната са му изключително ценни, но все пак „Левски“ си остава отборът на сърцето му.

От прочетеното дотук човек може да добие впечатлението, че всичко в живота на Наско е цветя и рози и той няма никакви грижи напоследък. Това обаче не е точно така. „Трудните ми моменти са свързани с близките ми хора. Преди 3 месеца тъщата претърпя много тежка операция на сърцето и седмици наред цялото семейство бяхме под напрежение. Майка ми също си има проблеми и се тревожим“, откровеничи Наско пред журналисти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *