Нана устоява храбро в борбата с рака!

Нана Гладуиш

  Поредно покъртително признание направи болната от рак Нана пред зрителите си. Водещата обяви, че през последните седмици е започнала да практикува нова стратегия в борбата с коварните тумори в тялото си – приказва им.

„Аз му говоря на рака. Сядам и разговаряме. Може да прозвучи психически нестабилно, но е така. Това е целенасочена практика – разговори със себе си. Те са насочени към различни части от моето тялото, като им обяснявам им какво се очаква да зе случи, да не се плашат“, заяви Нана, озадачавайки и приятелите, и почитателите си.

Водещата е пионер в това отношение. Никога друга онкоболна знаменитост не е взимала на въоръжение подобна теория и тактика. Камо ли пък да вземе да разправя. Но Нана си е странна. Още когато обяви от телевизионния ефир, че има рак, тя обеща, че ще осведомява всички за подробностите около лечението си. И ето че сега го прави.

Нана и съпругът й Джон, който е неотлъчно до нея

За съжаление разговорите с рака едва ли ще помогнат за премахването на злокачествените образувания от организма на водещата. След като през лятото тв звездата премина през изключително тежки химиотерапии в израелската клиника „Шиба медикъл център“, лекарите още се страхуват да дадат надежда за пълното й оздравяване. Миналия месец Нана и английският й съпруг Джонатан отново посетиха болницата, там Нана се е подложила на специално лечение с херцептин. То се прилага при агресивни туморни клетки.

Макар че за Нана се грижат най-изявените медицински светила в еврейската държава, никой от докторите не може да открие точното огнище на рак, причиняващо разсейките. По тази причина лекарите от Израел отказват да предприемат и хирургическа интервенция, а прилагат терапия с медикаменти.

Преди дни Нана отново влезе в болница. Тя бе приета по спешност в столичната „Токуда“, за да й бъде премахната бучка на крака. Слава богу, туморът, който се е появил, е доброкачествен.

Операцията идва, след като през последните две седмици Нана успя да вземе глътка въздух от тягостните си мисли и болничната атмосфера, заминавайки за няколко дни в Англия. С нея бяха мъжът й Джонатан и тригодишният им син Джейсън. Освен с роднините на съпруга си, водещата успя да се види и със сина на сестра си Марта, която е неизменно до нея в борбата със злокачественото заболяване.

Освен членовете на семейството й, притеснени за Нана са колегите й в телевизията. Особено загрижени са продуцентите на „Станция Нова“ Иван и Андрей. Още когато разбраха за болестта на подчинената си, двамата предложиха крупна сума за лечението й. Тя обаче категорично отказа да приеме парите.

Единствената молба на Нана към шефовете й беше да я оставят на работното й място. Онкоболната водеща сподели, че именно служебните задължения в „Съдебен спор“ са нещото, което й помага да не се побърка от мисълта, че животът й е под въпрос. Ефирните изяви бяха за ВИП пациентката и глътката въздух между изморителните химиотерапии в Израел, на които тя се подложи през последните месеци.

Когато започна лечението и избръсна главата си, Нана се появяваше на екран с руса перука или памучна кърпа. Сега води с току-що набола коса и не иска да слага перуката си.

Казва, че малкият й син Джейсън я харесва естествена и се плаши, когато я види да нахлузва изкуствената коса пред огледалото.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Нана устоява храбро в борбата с рака!"

 1. Ралица Достина   25.11.2012 at 12:42

  Здравейте,считам че е истинско героиство да споделиш болеста си с толкова хора.Това поведение е част от характера на човека,да говориш вместо да мълчиш.Това е терапия за болния.Аз изпратих боща си с диагноза меланом-рак на кожата, а преди три дни майка ми получи диагноза мултипле миелом-рак на кръвта.
  Нана бори се както намериш за добре и не се предавай,вярвай в чудесата, но не на медицината.

  Отговор
 2. Снежана Николова   04.04.2013 at 22:34

  Това не е геройство! Това е самореклама и гавра с чувствата на хората!
  Обръснала си главата?! Позьорство!

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *