Най- възрастната родилка в България пак започва работа

Д-р Красимира Димитрова

  65-годишната д-р Красимира Димитрова от Русе, която преди 3 години скандализира цяла България с късното си раждане, е решила да се върне на работа и да изпрати дъщеря си Мери в детска градина, научихме от достоверен източник .

Лекарката, която преди да излезе в майчинство, работела в местния психодиспансер, се възползвала от услугите на електронното записване за детска градина и подала документите на момиченцето по интернет.

Красимира си избрала 3 забавачки, които са близо до дома в Русе. 3-годишната Мери била изключително контактно дете, затова д-р Димитрова нямала никакви притеснения за адаптирането й в новата среда и планирала, щом Мери тръгне на детска градина, тя отново да се върне към предишната си работа.

65-годишната Красимира с дъщеря си Мери. 3-годишното момиченце, родено ин витро, скоро ще тръгне на детска градина

Тъй като най-възрастната родилка у нас се възползвала от правото си да отглежда детето до 3-годишната му възраст и не се отделяла от Мери, момиченцето изобщо не боледувало. През зимните месеци Красимира и детето й живеели в малката й гарсониера в Плевен, за да са близо до лекарите, които се грижат за Мери от раждането й и да си спестят пътуванията в студа.

На 5 май 2010 г. 62-годишната тогава д-р Димитрова роди със секцио в Русе двете си близначета Мери и Жаклин след процедура ин витро с донорска яйцеклетка. Така тя се превърна в най-възрастната родилка у нас, а раждането на недоносените бебета отприщи вълна от гневни коментари за и против късното раждане. Малцина се възхитиха на куража й да даде живот на две деца без мъж до себе си, рискувайки здравето на децата, които се бореха за живота си в русенската болница. Недоносената Жаклин, която се роди едва 500 грама, почина преди да е навършила 2 месеца.

3-годишната Мери, която се роди с тегло само 900 грама вече е догонила връстниците си. Заради престоя в кувьоз детето носело очила за корекция на зрението. Като всички хлапета на тази възраст, Мери обичала да си играе с конструктор, да рисува и да прави бели.

„Искам да бъда оставена на мира с детето си! Не желая да давам интервюта и да травмирам Мери“, казва най-възрастната майка у нас.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Най- възрастната родилка в България пак започва работа"

  1. Много време й се чудех на тази женица как на тази възраст иска да има деца, не е ли твърде егоистично да й казваме че няма право, че е твърде стара и ще остави децата си от рано сирачета само и само тя да е стане майка за малко, после те какво ще правят, по домове ли ще бъдат разпръснати.Но пък и кои сме ние за да забраняваме на която й да е било жена а няма деца, при възможност че това може да се случи.Както всяко нещо и тук си има свооите привърженици и противници,дали аз бих го направила, не, но хора всякакви.Благодаря за любопитната статия.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *