Шокиращо! Момичето Квазимодо!

Касиди Хупър преди първите си операции
Касиди Хупър преди първите си операции

  “А какво мислите вие, как би изглеждал светът, ако всички хора бяха като мен – без очи, без нос, без проблеми?!“.

С този въпрос най-често отвръща на любопитството на журналистите какво е да живееш без двата важни човешки органа, без които светът е нито видим, нито доловим за обонянието, американската тийнейджърка Касиди Хупър. По този начин преминават първите 17 години от нейния живот, но много скоро той трябва да се преобърне на 180 градуса.

След няколко интервенции лицето на момичето започва да изглежда по-добре
След няколко интервенции лицето на момичето започва да изглежда по-добре

Поне това обещавали лекарите, нагърбили се да извършат рядката операция по изграждането на нос и очи върху лицето на момичето, чиято съдба развълнува света. За финал скалпелът игра по лицето на Касиди на 31 юли, но все още няма информация за резултата.

Касиди се родила в град Шарлът, щат Северна Каролина, в нормално семейство. Баща й Арън Хупър е инженер, а майка й Сюзън е и учителка в детска градина, и домакиня с три деца момичета. Каси е средната, по-голямата е на 18, а най-малката на 12.

Екипът, който изродил майка й, се шокирал от гледката: новороденото дошло на този свят с изключително рядка аномалия на черепа и имало вид на урод.

Касиди ХупърВъпреки, че по време на бременността не били забелязани никакви отклонения от развитието на плода – момиченцето имало нормална сърдечна дейност, мозъкът му функционирал…

Касиди със сестра си след последната операция
Касиди със сестра си след последната операция

„Всичко друго си беше нормално“, разказва майката на Касиди Сюзън Хупър в интервю за „Ей Би Си нюз“. Момичето без нос и очи изкарало тежко детство, в което присмехулните подмятания за ужасяващия й външен вид били ежедневие. „Изпитвахме огромни трудности при социалната й адаптация. Записахме дъщеря ми в специално училище за незрящи деца. Но въпреки, че и там връстниците й имаха очни проблеми, се отнасяха към Каси с насмешка и тя бе обект на постоянни подигравки“, казва още г-жа Хупър.

По препоръка на лекарите поставили на детето протези и в двете очи.

С майка си и сестра си
С майка си и сестра си

Това обаче се оказало частично решение на проблема, тъй като Каси растяла и през определен период от време се налагало подмяна на протезите. А пък всяка от двете струвала на родителите й по 5000 долара.

Откакто навършило 11 години, американското момиче всяка година задължително влизало в болница за серия от операции, с които лекарите обещавали след време да превърнат лицето й от лице на Квазимодо в красиво произведение на естетичната хирургия.

По време на интервенциите присаждали на Касиди кожа, с която лека-полека моделирали горната част на лицето й. Между операциите смелата тийнейджърка редовно се шегувала с пластичните си хирурзи: „Вие направо ми отглеждате ново лице“.

Касиди отблизо с присадката на нос
Касиди отблизо с присадката на нос

Операция след операция д-р Дейвид Матюс „рисувал“ лицето на пациентката си, създавайки отверстие за носа. По време на предпоследния болничен престой на Касиди през юни Матюс и екипът му приближили дупките, в които трябва да се намират очите, част от челото й смъкнали по-надолу и присадили още малко кожа.

С родителите си
С родителите си

До последната операция на 31 юли мястото на органа на обонянието било покрито с мембрана. От кости и хрущяли на Касиди хирургът изваял нос, който е поставил върху мембраната, а след това покрил с кожа.

Въпреки своя външен вид Касиди Хупър пращи от големи амбиции за себе си и желание да изгради достойно бъдеще. Мечтата на тийнейджърката е да стане радиоводеща, а след като целият свят научи съдбата й, офертите вече валят като дъжд.

„Знам, че един ден този кошмар ще свърши. Сънувам често този момент – как от грозното патенце се превръщам в красив лебед. Сигурна съм, че доброто рано или късно ще победи и мъките ми ще свършат“, казва с усмивка Касиди.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *