Мистерията около кончината на Людмила Живкова се задълбочи!

Людмила Живкова

Точно преди 31 години и два месеца във всички вестници на страната бе публикувано това съобщение: „Централният комитет на БКП, Народното събрание, Министерският съвет и Националният съвет на Отечествения фронт с дълбоко прискърбие съобщават, че след кратко боледуване почина днес в София Людмила Живкова, член на ПБ на ЦК на БКП и председател на Комитета за култура. Нейната смърт е тежка и непрежалима загуба за партията и народа.“

Още на другия ден след смъртта на червената принцеса, хората шушукаха, че около нейната смърт има нещо неестествено. Въпреки, че са минали толкова много години, мистерията и легендите около нейната кончина продължават. Много хора се надяваха да научат истината след падането на Комунистическата партия от власт, но уви. Дори се изписаха няколко книги, а вестникарските статии са безбройни, но нито едно не ни приближава и милиметър до истината. Липсват важни документи. Протоколът от аутопсията не е ясно къде е, а лекарите, които са я правили, мълчат. Интересно е, че в същата вила се самоубива друга принцеса от върхушката на власта, дъщерята на първия демократично избран президент Жельо Желев.

Паметник на Людмила

Людмила Живкова умира само пет дни преди да навърши 39 години. За смъртта на дъщеря си тогавашният първи Тодор Живков научава по обяд на 21 юли 1981 г. На предния ден, 20 юли 1981 г., понеделник двамата са в правителствена вила в Боровец.  Тодор Живков иска да обядва с нея, Людмила му отказва. Тогава той сяда да обядва сам и след това се оттегля в покоите си. Людмила потегля за резиденция Бояна с шофьора си Кирил Зафиров и телохранителя Димитър Мурджев. Пристигат там около 15 часа и Людмила отпраща придружителите си, червената принцеса остава сама.

Людмила на откирането на асамблея Знаме на мира

Какво действително се е случило там остава мистерия до ден днешен. Едва към 18 часа камериерката забелязва, че в басейнчето на банята плува тялото на  Людмила. Веднага се обажда на когото трабва, правителствена болница изпраща линейка, но тя закъснява защото … спуква гума. Въпреки това, когато пристигат, дъщерята на Тодор Живков още е жива, реанимацията й продължава часове, но уви.  Официалното съобщение за нейната смърт се обявява в два след полунощ във вторник, 21 юли 1981 г.

Според него, Людмила Живкова е починала от мозъчен кръвоизлив. Смъртният акт е подписан от един академик и трима професори. Да, но въпреки авторитетите, малцина имат вяра в това заключение. Смъртта на червената принцеса, дори за най-близките й сътрудници си остава загадка.  Кой може да е пожелал смъртта на искрено обичаната от баща си и обкръжението жена? Версиите са три- естествена смърт, убийство и самоубийство. Според първата версия,  Людмила била болна от анорексия, това страдание довело до фатален резултат – инсулт, пукване на аневризма или спиране на сърцето. Но кой приживе би се осмелил да освидетелства така дъщерята на Първия човек в страната, тогава?

Веднага след съобщението за нейната внезапна кончина, мълвата  хвърля съмнение около нейните протежета Живко Попов, Кръстю Мутафчиев и Емил Александров – за изтичане на „българската следа“ в атентата срещу папа Йоан-Павел Втори. Но, това е малко вероятна версия. Според друга по- вероятна, КГБ може би убило наследницата на Тато с отровен пръстен, защото първият в СССР, Брежнев я мразел и наричал “съмнителна личност”. Освен това честването на 1300 годишнината на нашата страна вбесило съветските другари, че така ние се изкарваме като по-стара държава от тях.

Друга интересна версия галаси, че Людмила била принудена да се самоубие от баща си, който от своя страа бил принуден от върхушката на СССР тогава. Това са само малка част от версиите. Но каквито и да са те, безпорно като министър на културата, Людмила Живкова е един от най-успешните в България министри и реформатори. Тя е една забележителна и донякъде противоречива личност, чието място е запазено в българската история.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/8Xyj8iCBp8k

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Мистерията около кончината на Людмила Живкова се задълбочи!"

  1. марков   23.12.2016 at 20:53

    Нищо странно и мистериозно. Намерена е в плиткото басейнче-вана, напълно облечена и с обувки, без чалма. Явно е била сложена в него, след като е обезвредена. Флакона с таблетките е подхвърлен за заблуда. Кой ще влезе в баня с басейнче с обувки на високи токчета и напълно облечен с горно облекло? Това си е явно покушение и нищо друго. Явно е, че е бодигардът /за него е известно, че е руски агент под прикритие/, но по заповед. Опива я още на входа и я пренася в басейна, където тя се удавя-задушава постепенно във водата. Чалмата и пада още на входа при опояването и из- отзад. Замесена е и камериерката. При това линейката закъснява съществено /гума се сменя за 10 минути максимум/. Всичко е било организирано пак, както при двете и скалъпени една след друга катастрофи. Това са обстоятелствени факти, които са неоспорими.
    Колко лева е получил Благов за лъжите си и от кого? И колко са получили тези, които са прикрили фактите?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *