Миро: Повече няма да има “Каризма”!

Мирослав Костадинов

  Мирослав Костадинов, по-известен като Миро Каризмата, който напоследък се изявява като ментор в музикалното риалити „Гласът на България“, завинаги е замразил не само служебните, но и приятелските си отношения с някогашната си дуетна половинка Галя Курдова. Това разкри самият певец. Причината за разпада за тандема му с Галка била повече от тривиална – пари.

Съдбата срещнала Миро и Галя преди 14 години в столичния клуб „Опера“. По това време и двамата изживявали тежък период в живота си едва свързвали двата края. Гласовитият младеж бил толкова зле финансово, че дори нямал какво да яде. На подобен хал била и Галка.

Галя и Миро

Наети в клуб по едно и също време в „Опера“, всяка вечер двамата сервирали и пеели на гостите в заведението. Тогава Миро живеел под наем в апартамент на Етиен Леви от трио „Трик“ и понеже нямал излишни пари за такси, призори се прибирал пеш от работа в квартирата си.

Когато нещата потръгнали и с Галка започнали да заработват солидни бакшиши, амбициозният певец започнал да мечтае за известност. Да, но за беда една нощ клуб „Опера“ бил ограбен. След инцидента собствениците напуснали страната, а Миро и Галя отново се изправили пред перспективата да останат на улицата без пукнат грош.

„Погладувахме, още малко ни поочука животът. За да можем оцелеем, подехме да пишем музика в дует. Така като певци станахме „Каризма“, обединявайки силите! Успехът ни беше мигновен. Ако не беше ограбен клуб „Опера“, това с нас нямаше да се получи. Понякога най-лошото се случва за наше добро. Бог отговаря не когато и както ни се иска на нас или по този начин, по който ние си представяме. Господ не е румсървиз, но праща своите ангели точно навреме, за да ни спаси!“, философства певецът.

Той е посветил неделите си на една от евангелистките църкви в столицата. Понякога дори пее в хора на храма. „Най-големият – Елвис Пресли, е започнал от църковен хор. Уитни Хюстън и Арета Франклин – също. Както и много артисти, на които се възхищаваме. Изпълненията на Ани Ленъкс нямаше как да ни станат познати, ако църквата не бе събрала средства да прати това бедно момиче да учи“, разправя Миро.

Дебютната песен на дует „Каризма“ „Рискувам да те имам“, за чиято поява огромна заслуга има и композиторът Митко Щерев, навремето обира 9 музикални награди, което е прецедент в историята на родната музика. Днес обаче един от най-успешните родни дуети вече не съществува.

Миро и Галка се изпокарали за пари и всеки от тях е решил да гони собствена кариера.

За разлика от Миро, който продължи да твори, Галя така и не успя да пробие сама. Миналата година певицата се изпари от публичното пространство и това роди редица слухове. Заради мистериозното изчезване на Галя дори бе създадена специална група във Фейсбук, която я издирваше. Накрая изпълнителката бе открита чак в британската столица. Плъзна и мълва, че тя е работила като стриптийзьорка и гардеробиерка в лондонски театър, но тези подозрения не се потвърдиха.

Нейни приятели разкриват, че някогашната половинка на Миро била много уморена и разочарована от завистта и десетките проблеми в България. Именно затова и решила да избяга далеч от родината.

Днес изпълнителят на „Омиротворен“ завинаги е загърбил дружбата си с Галя. „Път обратно към „Каризма“ няма, защото няма как с човек, с когото сте делили хляба, по пътя да изгубиш приятелството си. Няма как да продължим заедно като фабрика за пари. Достойнството не се купува. Поради това си стиснахме ръцете със себеуважението което ни е останалото и поне отчасти запазихме доброта един към друг“, обяснява разлъката Миро.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *