Майка върза като пес болния си син!

Майката на Танг Зухуа - Хиао Анронг се грижи редовно за външният вид на сина си

И най-коравосърдечният човек не би останал безчувствен при вида на тази злокобна гледка – чисто гол душевнобо­лен мъж, прикован към стената със синджир като куче, оставен да тъне в най-ужасните условия на света.

 Но удивително! Майка му Хиао Анронг, която го е заключила в плевнята преди 23 години, смята, че това е за негово добро и по този начин тя доказва обичта към сина си

 Покъртителната история на 40-годишния Танг Зухуа, случваща се в селцето Чун-гцин, Южен Китай, потресе целия свят, след като бе описана от британския таблоиден  вестник „Сън“.

 Китаецът се ражда с вродено психично раз­стройство. В детството си показва единствено отчужденост и плахост. Проблемите в поведението му настъпват с началото на пубертета. 17-годишен, той започва да буйства и в рамките на 2 месеца прави редица бели и поразии. Не издържайки на изблиците му, неговата майка Хиао не го води на лекар, а го връзва със синджир в плевнята и така вече 23 години.

  „Имам три деца, още един син и дъщеря. Те обаче са нормални и напуснаха дома ми, за да работят в големия град“, споделя 76-годишната многострадалка. Така грижите за лудия й син падат само на нейните плещи.

 Слага му метална каиш­ка, тъй като на няколко пъти Танг прави опити да избяга или да се самоубие. Зиме, лете, той все е гол, тъй като каквито и дрехи да облече, ги разкъсва. Всяка нощ си ляга, както майка го е родила върху студения циментов под, тъй като семейството няма пари за слама или дюшеме.

 3аради оковаването днес 40-годишният китаец има неправилна стойка и мускулите на цялото му тяло са атрофи­рали.

 Хиао сама храни, къпе и подстригва душевно болния си син, а веднъж седмично му  чисти  и  плевнята.  С държавната си месечна пен­сия от около 37 лева, тя едва свързва двата края.

 Благодарна е на няколко добри съседи, които от време на време й дават

остатъци от обяд или вечеря с които да нахрани сина си. Предчувстваща залеза на дните си, 76-годишната китайка е притеснена кой ще се грижи за детето й, след като тя си замине от този свят.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *