Майката на Черната Златка – Маргарита: Последните дни на мъжа ми бяха ад!

Златка с майка си Маргарита
Златка с майка си Маргарита

  Самобитният бургаски художник Димитър Димитров – Мутата, който е биологичният баща на Черната Златка, се е мъчил като грешен дявол в последните си 5 месеца живот, призна пред журналисти опечалената майка на плеймейтката Маргарита Червенкова. Творецът се спомина във вторник по обяд след две тежки операции по отстраняване на долните му крайници.

От лятото бащата на съквартирантката във „ВИП Брадър“, която бе вкарана в шоуто като участник в продължението „Биг Брадър Ол Старс“, не е напускал болницата в Бургас. През юли мъжът бе приет, след като заради 200 грамов хематом изпадна в безсъзнание.

Още тогава гръмна шумен скандал тъй като дежурните лекари не му оказали навременна спешна помощ. Мислейки го за пиян, те го оставили да лежи в продължение на часове на една от кушетките из коридорите на лечебното заведение. Мудната реакция на служителите на Хипократ докарала до истерия известната дъщеря на художника и за да му обърнат внимание, се наложило тя да вдигне гюрултия до небесата.

Димитър Димитров - Мутата
Димитър Димитров – Мутата

Накрая се оказва, че човекът е с инсулт, като лекарите тогава все пак успяха да спасят живота му. „Последните си месеци живот той изкара на болничното легло. Вестта за смъртта му дойде неочаквано за всички нас, защото все пак в последно време се беше стабилизирал. Така казваха лекарите“, добави Маргарита Червенкова.

След прекарания от таткото на Златка инсулт, до ампутацията се стигнало заради доста сериозни сърдечносъдови заболявания. Намаленото кръвсабдяване към долните крайници е довело до некроза на тъканите която пък от своя страна води след себе си до ампутация.

„Отрязаха единия му крак още през лятото. Лекарите са се принудили да извършат и втора ампутация, тъй като и другият крак е започнал да посинява. За жалост, сърцето му не е издържало. Починал е в реанимацията“, сподели през сълзи майката на Златка.

Преди да влезе в Къщата край Нови хан, тя пътувала до Бургас, за да се види с баща си. Два дни била край болничното му легло. Но не е знаела, че му предстои втората операция.

Семейството на Мутата го изпрати към вечния му дом в сряда сутринта.

 

Рисувал икони върху брашно и кал

Димитър Димитров е бил един от най-големите, и то самоуки творци в Бургас. Над 30 години художникът създавал икони, част от които през летния сезон продавал на чуждестранните туристи.

Освен с традиционните темперни и маслени бои, бащата на Златка вкарвал и нетрадиционни похвати в произведенията си. „Можеше да направи истински шедьоври от всякакви подръчни средства. Например веднъж нарисува ликовета на светците Константин и Елена върху платно от брашно и кал, като добави вестник и станиол. Накрая мантиите им облепи с камъчета и мъниста“, разказват бургазлии.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *