Майката на Митьо Очите – леля Станка, едвам свързва двата края

Леля Станка - майката на Митьо Очите

  Леля Станка, майката на митичния несебърски бандит Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, едвам преживява след бягството му в чужбина.

След като Комисията Кушлев, която конфискува имущество, придобито по незаконен начин, взе от гангстера имоти за над 2 млн. лева, семейството му изпаднало в криза. Леля Станка трескаво затваряла буркани със зимнина в несебърското село Кошарица, за да на какво да разчита. Макар че официалният адрес на Желязков е на ул. „Отец Паисий“ в Несебър, където през ноември 2001 г. след бомбен взрив загива съпругата му, брат й, и един от бодигардовете му. Семейството на Очите се преместило да живее в близкото село Кошарица малко след влизането му в затвора.

Димитър Желязков - Митьо Очите

Според запознати именно трагедията преди повече от 10 години сближила Митьо с Антигона, която по онова време била гадже на убития Славчо, брат на загиналата съпруга на Очите. До скоро майката на Очите карала такси, за да си докарва по някой лев, но се отказала от шофьорската кариера заради напредналото си ЕГН. Вуйчото на гангстера обаче продължавал да върти геврека, тъй като също бил на години, а не можел да си намери друго препитание в морското градче.

Преди време с вуйчото държали пералня и от там падало по някой лев. Давали жилищата под наем, но държавата ги взела. Митьо Очите отсъствал 5 години. Вземали пари назаем за да преживяват, а сега трябава да ги връщат. Очите обикалял да си търси работа, но все не го оставяли на мира. Поради това решили с Антигона да живеят в чужбина. Взели й вилата, която била купена преди 13 години за 3 600 лева, а сега струва 240 000 лева.

Взеха ми златото, което ми беше наследство и две стари коли като бараки. Кушлев е за бесене. На колко хора изгори душичките, пали се леля Станка.

Силно емоционалната родителка на несебърския Дон Корлеоне гълтала шепа хапчета всеки път, щом прочетяла нещо по-скандално за сина си. Очите пък често звънял на майка си от чужбина, но винаги от скрит номер.

Веднага след като бе пуснат от затвора в Белене, Митьо Очите споделил пред приятели, че смята да се занимава с коректен бизнес и дори се е насочил към търговията с рапани. Желязков побърза да опровергае слуховете, че планира да избяга в чужбина. Три месеца по-късно обаче той си обра крушите от Несебър и духна зад граница заедно с вярната му Антигона и трите си деца.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *