Майката на Ани Салич си продаде ордените на труда

Ани Салич

  Ани Салич винаги целува кръстчето си и се прекръства, когато преминава „Калотина“. Водещата на новините на Би Ти Ви едва ли ще забрави някога ужаса, който я връхлита по време на пътуване до Сърбия.

Ани и съпругът й Бранко са тръгнали за тежка софра. Родителите на сърбина очакват с нетърпение младото семейство, виното се студи, прочутите плескавици цвърчат на скарата. Само че толкова дълго подготвяният купон въобще не се състои. Ани неразумно тръгва на пътешествието, въпреки че е в много напреднала бременност. Вследствие на дългия път и друсането по лошите български и сръбски пътища се получават усложнения. Вместо към дома на родителите си Бранко е принуден да кара бясно към болница в Белград. Лекарите реагират мигновено и така спасяват живота на една от звездите на Би Ти Ви.

„Бях на косъм от смъртта, дори по-близо. Само минута забавяне можеше да бъде фатална. Изродиха бебето, оперираха ме и после чистосърдечно ми обясниха, че живея втори живот. Нищо не помня от най-тежките моменти.

Ани Салич със съпруга си Бранко

Просто заспиваш и после никога не се събуждаш отново. Аз извадих късмет и се върнах обратно“, разказва със сълзи на очи Ани. В продължение на 6 месеца тя пази болничното легло, тъй като организмът й така и не може да се справи с пораженията, получени при раждането.

Най-накрая лекарите позволяват на Салич да напусне, но я съветват да не предприема веднага пътуване обратно до България. Тя се настанява в апартамент на мъжа си, който по това време не може да е до нея, тъй като е зает със създаването на телевизия „Канал 3″.

„Беше ми мъчно, че Бранко не е до мен, но в същото време не можех да откъсна очи от сина си. Чувствах се най-голямата късметлийка на света, а съдбата ми е подготвяла нови изпитания“, спомня си Ани. Някак неусетно в белградската столица започва да се говори за война. Сърбите не вярват, че ще се стигне чак дотам, а после започват жестоките бомбардировки на НАТО. Ани и детето успяват да се измъкнат в последния момент. Бранко има приятели по върховете на властта и достатъчно рано научава, че военният конфликт е неизбежен. Без да губи време той организира евакуацията на жена си и новородения си син Лазар.

Ани и Бранко с децата си

„Спомням си, че на границата никой не ни спря. Сякаш беше паднала бомба. Сръбските митничари никакви ги нямаше, а на наша територия само ни направиха знак да минаваме по-бързо. Часове по-късно започнаха да бомбардират Белград. Снарядите са ударили и апартамента, в който живеехме с Лазар. Бранко изгуби много свои приятели и до днес не може да се отърси от ужаса на войната“, признава Ани Салич. Тя и мъжът и два пъти са на косъм от развод.

Вторият разрив в отношенията им е толкова сериозен, че из коридорите на Би Ти Ви започва да се говори за подписани документи в съда. В крайна сметка Бранко и Ани успяват да устоят“ на порива за свобода.

„В семейния живот винаги настъпват по-малки и по-големи кризи. Няма рецепта за съпрузите как да ги преодолеят. Или успяват, или се стига до развод. С Бранко преминахме през големи препятствия, но бракът ни остана непоклатим“, хвали се Ани, за която всички в телевизията знаят, че е доста люта македонка. Родената в Благоевград телевизионерка не цепи басма на никого и казва право в очите какво я дразни. От гнева й си пати най-вече екранният й партньор Юксел Кадриев, който не може да прочете и едно изречение, без да направи лапсус.

„Големи приятели са, но това не пречи на Ани от време на време здраво да набива бушоните на Юки. Той така и не се научи да си чете гладко текста. Налага се понякога дружката му да го покрива по време на по-големите гафове. След това настава страшна олелия, но поне бързо й минава на македонката“, с усмивка коментират колеги на двамата топ водещи в частната медия.

С екранният си партньор Юксел Кадриев

Напоследък телевизионерите с учудване коментират, че Ани е станала доста по-смирена и приема с усмивка проблеми, които преди това са я вадели от равновесие. По-близките й приятелки твърдят, че спокойствието се е настанило в душата на Салич, след като е успяла да убеди майка си Златка да се премести при нея в София. Мама Златка дълго време не щяла и да чуе да се премести в столицата. В същото време възрастната жена изпитвала сериозни трудности да си покрива сметките за комунални услуги.

„Майка ми трябваше да си продаде ордените на труда, за да си плати тока и да си купи лекарства. Тя се е трудила неуморно 40 години, получавала е много медали, но сега трябва да търпи една истинска подигравка от страна на държавата. Пенсията й е едва 175 лева на месец. Представяте ли си как може да живее човек с подобна сума“, кахъри се водещата. Тя прави неистови усилия, за да убеди майка си, че е време да се облегне на нейното рамо. Мъжът на Ани може и да не е доволен да дели един покрив с тъщата, но си трае. Трудно е с три македонки вкъщи.

Двамата със сина ми Лазар много слушаме Златка, Ани и дъщеря ни Хана“, усмихва се Бранко. Той напусна Би Ти Ви и основа своя продуцентска компания, а проектите не закъсняха. Сърбинът продължавал да има много силно влияние в телевизията и затова съпругата му на практика е непоклатима. Това статукво е добре известно на работещите в канала и те рядко си позволяват да се зъбят на колежката с мощен гръб в пряк и преносен смисъл.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *