Мавриков: ТВ 7 спаси семейството ми от глад!

Васко Мавриков

  Мавриков сложи край на кариерата си като репортер на „Господари на ефира“ преди 3 години, но още не може да се отърве от образа, изграден в шоуто за гафове. Днес той е лице на предаването на ТВ 7 „Баркод“, а предишната му слава продължава да го преследва. Хората по улиците смятат, че той все така работи при Халваджиян и редовно му сигнализират за нагли врачки, измамници и всякакви други отрепки.

„Напуснах „Господарите“, защото се бях уморил. Бях амортизиран. Не съм като тези алчни за внимание звезди – проф. Вучков например, които са вечните водещи. Това е безумие. Човек трябва да знае кога да спре. Аз разбрах, че съм се оттеглил в точното време, защото три години по-късно хората продължават да ме разпознават“, споделя вечно усмихнатият репортер, познат с прозвището Приятно ми е, Мавриков. Решението му да си тръгне от шоуто, направило го звезда, никак не било лесно. В екипа на предаването имал близки приятели, а и шефовете му се постарали да го задържат.

„Братя Халваджиян го приеха много тежко, не искаха да ме пускат. Последно си говорехме с Маги на рождения ден на предаването. Казах му, че нещата се връщат и може пак да работим заедно. Той ми отвърна, че до последно се е надявал да не си тръгвам. Аз обаче бях много уморен тогава от този свой образ и имах нужда от спешна промяна“, разправя Васко Мавриков, чиято първа специалност е актьорството.

След като напуснал забавното шоу, той се сблъскал с доста трудности. Имал дори дълги периоди, в които оставал без работа, а трябвало да храни семейство.

Мавриков се пробвал като водещ в „Денят е прекрасен“ и там се чувствал сравнително добре. Но след като Би Ти Ви спряло предаването, останал без заплата повече от 8 месеца. Именно това е най-кошмарният му период, за който не иска да си спомня. Семейството му живеело от скромните си спестявания, а Васко потънал в униние. Той дори се замислил дали завинаги да не скъса с шоубизнеса и да си потърси някакво друго занимание, с което да издържа себе си и близките си. В крайна сметка обаче решил да не сменя професията си и не сбъркал – появила се светлина в тунела.

„В такива моменти се успокояваш и си налагаш да спреш да мислиш какво ще стане. Тръгваш да правиш това, което искаш, безразсъдно. Страховете ни са като примка на шията и ни карат да се чувстваме виновни, че ако следваме мечтите си, може да нараним други хора – тези, които обичаме“, казва Васко.

Със семейството си

Светлината в тунела на отчаянието се появила под формата на възможност да се снима в киното. Заедно с режисьора Станислав Дончев, който е и негов кум, създали комедията „Корпус за бързо реагиране“. Лентата бе гледана от над 50 000 души в кината, а хонорарът на Мавриков успял да му осигури още малко време отсрочка, преди да обяви банкрут.

Впрочем „Корпус за бързо реагиране“ не е филмовият дебют на Васко. 10 години по-рано, точно завършил театралната академия, той се снимал и в игрална продукция за БНТ. След това станал част от предаванията „Сладко отмъщение“ и „Господари на ефира“, като междувременно успял да участва и в други два филма.

„След прожекцията на „Корпуса“ бях безработен още около половин година. Дори и сега не смея да гледам ведро на нещата, защото научих, че всичко може да се обърка. За себе си разбрах, че най-важното е да имаш работа и да си гледаш семейството“, обяснява Мавриков.

Той има четиричленна фамилия, а дъщеря му Йоанна е най-верният му фен. Тя е гледала над 20 пъти „Корпус за бързо реагиране“ и е научила всички реплики от филма наизуст. Нейната реакция го мотивирала да напише и продължение на – „Корпус за бързо реагиране: Ядрена заплаха“.

Във втората част на лентата ще се съберат старите муцуни Евгени Будинов, Ивелин Найденов, Башар Рахал, Диана Любенова, а към действието ще се включи активно и плеймейтката Златка Димитрова. Близостта със сексбомбата обаче изобщо не заплашва брака на актьора. Той дори отбелязва на шега, че заради Евгени Будинов няма да успее да се приближи до силиконката.

„Жена ми не ревнува от Златка. Тя е чела сценария и даже е ментор в някои сцени.

Златка ще бъде намесена в любовна авантюра с Гецата. Той е непобедим – докато някой от нас си помисли за Златка, Гецата вече я е свалил“, смее се Мавриков, който е под пара заради вече стартиралите снимки на комедията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *