Любомир Симеонов - Чука

  Вече 8 години страховитият герой от родния ъндърграунд Любомир Симеонов – Чука не сваля от врата си кръста, който носи кръвта на брат му Славчо, убит през 2004 година. Някогашният бодигард на Христофорос Аманатидис, който се преквалифицира в боец от ММА, още не може да превъзмогне загубата на брат си, който умрял в ръцете му.

Чука, който през 90-те години предвождаше страховитата наказателна бригада на ВИС, се разчувствал при всеки спомен за Славчо. В деня на годишнината от убийството му Чука постави в негова памет последната им снимка заедно на личния си профил във Фейсбук. Сантименталното фото предизвика вълна от коментари на приятели на покойния борец.

Двамата братя Любо и Славчо в последното си лято заедно. През 2004 г. баткото на Любо е направен на решето от хора на Златко Баретата

Любо и Славчо се щракнали за спомен, прегърнати във морето, без да подозират, че това ще е финалният им общ кадър. Двамата братя много си приличали не само визуално, но и по характер.

Имали еднакъв спортен хъс, но Любо тренирал гребане, а 2 години по-големият от него Славчо – борба. Всяка неделна сутрин, Чука ходел на гроба на брат си и му носел цветя. Според мълвата внушителният паметник на покойния му брат, който струвал 100 000 лева, бил платен лично от Таки.

Преди 8 години хора на Златко Баретата разстреляли показно Славчо на паркинг край бул. „Пушкин“. Братът на Любо Чука бил направен на решето след дъжд от куршуми. Причината за кървавата вендета било меле между Бандата на чуковете и бригада на конкурента им на наркопазара. В столичния „Най клуб“ висаджиите смачкали от бой момчетата на Баретата, а лекари от „Пирогов“, които тогава ги приели и се борели за живота им, днес си спомнят, че нямало здрава кост по телата на пребитите. И отмъщението не закъсняло.

Братята Любо и Славчо Симеонови като деца

24-годишният Славчо бил ликвидиран пред очите на Любо, а зловещата гледка от екзекуцията му се превърнала в най-тежкия момент в живота на 2-метровия исполин. 125-килограмовият гребец се спасил като по чудо зад отворената врата на бронирания „Мерцедес“ G-класа.

След убийството му Чука решил да се измъкне от престъпния свят и да изчисти името си. Шансът на една от най-страховитите легенди в подземния свят дошъл с турнирите от ММА, които се провеждат у нас.

„Понякога се е случвало да се сбия с някого, но да режа уши и да пребивам хора – са пълни глупости.

Най-после дойде времето да стане ясно, че аз не съм престъпник. Определях се като жертва на прехода. Трябваше с нещо да се занимавам, и реших това да е охрана. За да продължа живота си в насоката която искам, трябваше задължително да мина през това. Чука е прякор. Лепнаха ми го вестниците преди доста години, поради каква причина не знам. Задълженията ми при Таки бяха да отговарям за неговата сигурност. Много лъжи се изписаха в пресата, но никога в работата не ми е влизало да заплашвам дилъри или пък да режа уши. Факта, че някой се плаши от моя външен вид, не ме прави престъпник“, обяснява ММА боецът, чието тяло е нашарено с татуировки с образа на покойния Славчо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

загрузка...