Любо Нейков купи реквизита на Мистър Сенко

Мистър Сенко
Мистър Сенко

  Продуцентите Евтим Милошев и Любо Нейков са купили голяма част от реквизита на легендарния фокусник Мистър Сенко, научихме от приближени. Те ще го предоставят напълно безвъзмездно на актьора Ненчо Илчев, по известен като Гришата от „Столичани в повече“.

Ненчо Илчев показва част от реквизита на своя кумир
Ненчо Илчев показва част от реквизита на своя кумир

Сега звездата на „Комиците“ е на седмото небе от щастие и готви грандиозни спектакли от декември. Той ще обиколи цялата страна и ще разкрие на хората трикове, които не са излизали на бял свят от 1965 година насам. Възможно е дори Ненчо да направи турне и в чужбина.

Пред журналисти Илчев сподели, че за него да притежава реквизити на Мистър Сенко е сбъдната мечта. Великият фокусник е бил повече от кумир за родения в село Момчиловци талант. Като малък Гришата от Ненчо Илчев„Столичани в повече“ се е учил от местните илюзионисти в Смолян. Впоследствие обаче има честта да се запознае лично със Сенко. Навръх 80-годишнината му в печата излиза публикация по случай юбилея. Тогава внезапно Ненчо решава да му прати поздравително писмо. В него петокласникът е излял цялата си душа, споделяйки мечтата си да стане като него.

Ненчо ИлчевСамо седмица по-късно в семейния дом в село Момчиловци пристига плик с надпис „От народния артист Мистър Сенко до Ненчо Илчев“. В него легендата изразява готовност да се видят лично, но споделя, че здравословното му състояние и възрастта не му позволяват да пътува до Момчиловци. „Но ако ти решиш, заповядай в София“, се казвало в писмото. Още през пролетната ваканция родителите на Ненчо го качили в колата и потеглили към столицата. Въпреки че бил болен, като разбрал, че петокласникът идва чак от Момчиловци, Сенко отворил широко вратите си за него и семейството му. Типично по детски Ненчо си бил приготвил десетина елементарни номера, които с огромно желание искал да разкрие на идола си. Вместо да го подкрепи обаче, Сенко възкликнал: „Проста работа, проста работа“.

Впоследствие фокусникът видял огромния талант на младока и решил да го открехне на няколко трика, и то напълно безплатно. По думите на Ненчо това е абсолютен прецедент, тъй като Мистър Сенко издавал тайните единствено пред студентите си и срещу това прибирал немалко пари. За съжаление обаче няколко седмици по-късно илюзионистът починал. За Ненчо Илчев това си остава най-значимата среща в живота, а предстоящите представления със сълзи от радост го връщат към онези невероятни мигове.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *