Любовните трепети на Йорданка Христова

Йорданка Христова

  До 35-тата си годишнина Йорданка Христова го раздавала „пей сърце“. Гледала си кариерата. Живеела си живота в приятно мъжко обкръжение, разкриват запознати от в. “ШОК”, с интимния живот на естрадната легенда.

Да се омъжва, да прави семейство – изобщо не влизало в нейните приоритети.

След това се променя на 100 градуса – става съвсем друг човек: всецяло отдаден на семейството.

От какво произтича тази промяна?

Причините са много, но по-важните са: Натяквали й от родата да ги сбира на сватба.

По принцип Данчето уважавала изключително родителското тяло и не би могла да скърши хатъра на майка и татко.

А те, хората, били притеснени – добре й се развива кариерата, стана известна, и пари печели достатъчно. Но няма ли да си намери мъж най-накрая?

„Ти, Йори, мама, вече стана на години! Походи си достатъчно. Кога ще правим сватба? Кога ще раждаш? – вайкала се майка й. – Искаме на внуци да се радваме!“

Данчето сериозно се замислила по въпроса. Но за това трябват двама души.

В обкръжението си не виждала достойният за такава работа. Те, повечето мъже около нея, били свестни. По това спор няма. Но си падали бохеми и не ставали за сериозно семейство. Та и голямата любов – Кристиян Платов в това число.

Тогава изневиделица се появил принцът на бял кон — Георги, синът на комунистическото величие Григор Стоичков.

Според легендата, нещата наистина се развили като в приказка: Данчето си има близка дружка – поетесата Евгения Гешева. Приятелки са още от детинство. Евгения написва много от текстовете на пестите на Йорданка. И поради тази причина, била свой човек и сред колегите на певицата. Познавали се и с Кристиян.

От друга страна – Евгения била „гъста“ и с хора от „голямото добр’утро”.

Веднъж, докато вървял „Златният Орфей“ (а възможно и някакъв друг концерт да е бил, а не „Орфея“), Евгения с приятели, в приятна обстановка, коментирали изпълненията на участниците. В компанията бил и Григорстоичковият син – Георги.

Данчето и свекърът й Григор Стоичков, за когото се грижи и след смъртта на съпруга си

Според клюката – той си имал уж сериозно гадже: певицата от Музикалният театър – Зорка Димитрова. Всъщност, тя е спрягана и за гадже на Видин Даскалов, и като една от големите любови на Хачо Боаджиев, но това, последното, е тема на отделно повествование.

Когато Йорданка цъфнала на екрана, Георги възкликнал: „Колко е готина! Гадже и половина!“. Йорданкината дружка се изфукала – „Ама тя ми е приятелка! Не си казал – не съм те запознала с нея!“

И ги запознала двамата. Отприщила се голяма любов.

Данчето не му казала веднага на Кристиян Платов за новата си тръпка. Но човекът усетил промяната в отношението от нейна страна. И рухнал, най-напред психически, а след това – се предал на чашката.

Потърсил Евгения за помощ да му съдейства пред Данчето – да не предава голямата им любов. Но нещата били необратими.

Според клюката – по-късно, когато и Георги се пропил, а Данчето се развела с него, приятелката й Евгения изпитвала угризения – дали случайно тя, запознавайки Йорданка и Георги, не е причината за трагичния край на голямата любов между певицата и Платов. Но, както се казва – такъв е животът. Трябвало е да се случи. Така е решила съдбата…

Данчето и Георги се загаджили и тя отново била понесена на вълните на любовта.

Двамата заживели заедно. На него му било кеф – пъчел се пред приятели, какво страхотно гадже е забил.

И на Данчето й било приятно. Но вече й е минавало през главата: „Той няма ли най-накрая да ми предложи!?“ Ама нали е горда, не й било удобно да го попита.

Така продължили да си карат купонджийски живот близо две години.

Нейните напирали – момчето е добро и от сой: или се взимайте, или си търси друг!

Неговите също започнали да напират: бай Григор Стоичков харесвал бъдещата снаха и се опасявал дали синът му няма да я изпусне.

И в един момент, дори малко неочаквано за Данчето, Георги направил първата стъпка:

„Татко, майка и още други от родата (разбирай – сватовници) са се нака-нили да ни посетят. Няма как, ще трябва да им кажем, кога ще се женим!“

Така и станало.

Бракували се по бързата процедура. Дори не си поръчала бяла булчинска рокля. Кумувал на подписването Боян Иванов. С него ще останат близки приятели до последните дни на живота му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *