Лекарска грешка убива бащата на Станка Златева

Станка Златева
Станка Златева

  Когато не става пари, става с много пари. На този принцип действат шефовете на азербайджанския спорт. Богатата на нефт страна изкушава с тлъсти пачки някои от утвърдените имена в различни спортове. В полезрението им влиза и златното момиче на българската борба Станка Златева. Азерите са готови буквално да я позлатят, ако се откаже от българския си паспорт и приеме да служи под чужди знамена.

„И друг път чужди федерации са опитвали да пробият Станка. Този път офертата е наистина изкушаваща! Вдигаха няколко пъти мизата и сега се говори, че са готови да й дадат по 50 хил. долара на месец, ако отиде да се бори за Азербайджан. За тази сума много българи биха потиснали някъде по-надълбоко родолюбието си и биха приели на секундата“, разказват приятели на петкратната ни световна шампионка.

Въпреки всички полезни и не чак толкова съвети от близки и познати, тя все още се дърпа да смени герба, който ще носи на спортното си трико. Талантливото момиче от село Крушаре отдавна е доказало, че за нея не всичко е пари.

Родителката на Станка няма търпение именитата й щерка да се задоми
Родителката на Станка няма търпение именитата й щерка да се задоми

А и вече е във възраст, когато трябва да помисли за по-сериозни неща в живота. Най-голямата й мечта е да си намери мъж, с когото да споделя добро и лошо. Но за любовни авантюри не остава никакво време. Дори когато е извън борбата, офертите към нея продължават да валят една след друга.

Продуцентите на „ВИП Брадър“ правят и невъзможното, за да я вкарат в къщата с останалите популярни нашенци. В началото тя отказва с мотива, че не иска да се излага пред хората. Подчинените на Нико Тупарев й представят шоуто по-скоро като някакво приключение, в което ще има шанса да се запознае отблизо е богаташката наследница Парис Хилтън. След продължителни преговори Станка решава да влезе, но да не прави панаири, както сама заявява пред продуцентите. Според мълвата тя получава един от най-високите хонорари – 100 000 лева. А след излизането си от Къщата ще мисли какво да прави с кариерата си и личните емоции.

„Станка наистина има нужда от сродна душа. Водила е няколко момчета вкъщи, които съм одобрявала. Щом й отворя дума по тази тема, тя се сопва: „Щом толкова ги харесваш, ти ги вземи“. Не търпи някой да я съветва на тема „мъже““, разказа наскоро майката на световната ни шампионка по борба. Самата Златева в емоционална изповед си призна, че хич не я бива по интимните въпроси. Царица е да размята мъже по тепиха, но не и да ги вкарва в леглото си.

Таткото на Станка винаги е бил сигурен, че светът ще е в краката на дъщеря му
Таткото на Станка винаги е бил сигурен, че светът ще е в краката на дъщеря му

„Като по-млада бях доста стеснителна с околните и не успях да се преборя с този си недостатък. Спомням си тежките мигове след преместването от родното ми село Крушаре в големия град, за да се запиша в спортно училище. Не можех дори едно изречение да кажа, без да се изчервя. Първите месеци режимът ми беше: тренировки, училище и после леглото. Не смеех носа да си покажа навън. Лека-полека свикнах с повече хора, намерих приятели, но между тях няма мъж, с когото да създам семейство. Откакто се помня, все с борци общувам. Те са страхотни другарчета, но винаги ще ги приемам само откъм приятелската им страна“, твърди Станка.

Тя много съжалява, че не може да вземе съвет по важните въпроси от баща си. Той винаги я е подкрепял, въпреки че иска неговата дъщеря да се занимава със съвсем друго. Когато разбира, че тя се е записала борба, просто я съветва да мачка всички на тепиха, за да я уважават. Точно след първия си голям успех Станка е принудена да се раздели завинаги с татко си.

„Баща ми беше рядко добър и внимателен човек, който знаеше винаги как да ме окуражи в тежките моменти. Не направи скандал, че не го послушах повече да залягам над учението. Страшно се радваше на първите ми победи в борбата. През 2006 г. за първи път станах световна шампионка и, окрилена от щастие, се прибрах у дома. Той много ми се зарадва, прегръщаше ме с мама. Успяхме да си поговорим за не повече от пет минути, защото трябваше да пътувам за селото на Радослав Великов, където бяха подготвили тържествено посрещане на двама световни шампиони. Не съм знаела, че това ще е последният ми разговор с татко.

Треньорът на Станка Златева Симеон Щерев дава всичко от себе си, за да победи неговата възпитаничка
Треньорът на Станка Златева Симеон Щерев дава всичко от себе си, за да победи неговата възпитаничка

Имах толкова неща да му кажа. Лекарска грешка го погуби. Умря без време. Никога няма да забравя думите му: „Моето момиче, рано или късно ще покориш света и всички ще са в краката ти“, просълзява се Станка.

Тя успява да изпълни бащината заръка и наистина покорява почти всички възможни върхове в борбата. Единственото, което й се изплъзва, е олимпийската титла. След неуспеха на последната олимпиада Станка е толкова разочарована, че е готова на мига да се откаже. Убеждават я да остане, но уволнението на треньора й Симеон Щерев отново я подтиква да свие знамената.

„Бате Симо е един от най-близките ми хора – на тренировка ми крещи, иска да ме пребие, но го прави, защото ме обича. Той ме откри за борбата и той ме направи това, което съм сега“, категорична е новата съквартирантка във „ВИП Брадър“.

И най-незаинтересованият зрител моментално ще се усети, че тя е абсолютна фаворитка за победа в тв риалитито. Хората я обичат не само заради спортните й успехи, а и заради открития й характер. В шоуто тя също бързо ще си намери достатъчно приятели, които да не я номинират. Станка със сигурност е на финал и ако не й мине черна котка път, може и да помисли за какво да похарчи парите, които са предвидени за победителя.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *