Лекарска грешка затри футболиста Велиян Парушев!

Велиян Парушев

  Грешна диагноза ускорила смъртта на бившия футболист на „Нефтохимик“ и ЦСКА Велиян Парушев, твърдят близките му. В началото на седмицата на 44 години един от най-обичаните играчи в историята на бургаския футбол си отиде от рак на белия дроб.

Първите признаци се появили още през лятото, разказват близките на Парушев. Започнал без причина да слабее ударно. Загубил и апетит. Не обърнал внимание на притеснителните симптоми и ги подминал с лека ръка.

През септември обаче състоянието му се влошило. Получил пристъпи на задух и болки в гърдите, започнал на плюе кръв. Няколко месеца обаче лекарите край морето смятали, че има бронхопневмония и го лекували от инфекциозното заболяване.

Чак накрая, когато нещата станали непоправими, някой се сетил, че може да става въпрос за рак. Направили му нови изследвания, които установили, че дробовете му са поразени не само от пневмонията, но и от тумори.

Ако ракът е бил открит в ранна фаза, шансът Парушев да бъде спасен е поне 40%.

За съжаление точно това заболяване е най-трудно за откриване в първите си фази, твърдят медиците. На всичкото отгоре у нас профилактиката срещу рака е много зле.

Една сутрин наскоро, когато състоянието на Парушев вече станало критично, потърсил помощ от „Черноморец“. „Акулите“ отпуснали клубната линейка, която го транспортирала до София. Столичните онколози потвърдили, че се касае за рак в напреднал стадий. Нищо не можело да се направи. Не му спестили истината – казали, че вече е късно за химиотерапии и всякакво друго лечение, че му остават броени дни…

Върнали го в Бургас. Последните два дни от живота си футболистът, изхвърлил „Парма“ с гола си за ЦСКА от турнира за Купата на УЕФА през септември 1991 г, се мъчил като грешен дявол.

Не можел да диша самостоятелно, затова му поставили кислородна маска. И така до ранните часове на 29 януари, когато Велиян издъхна, оставяйки вдовица и две сирачета.

В бургаските футболни среди са потресени, че това е четвърти случай на рак в града за последната година. Първото заболяване бе открито на треньора на „Черноморец“ Димитър Димитров. Херо обаче започна ударно лечението във Виена и прескочи трапа, вече е в ремисия.

На 3 ноември миналата година от тумор в мозъка си замина бившият изпълнителен директор на „акулите“ Тодор Хънков, един от най-добрите приятели на Херо. И при него ракът беше открит в напреднала фаза, не помогна дори операцията в турска клиника. Две седмици преди него на 38 години си замина Красимира, съпругата на бившия национал Радостин Кишишев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *