Легендарния мафиот и рекетьор № 1 от прехода Юри Печурката рови по кофите!

Георги и Васил Илиеви изучили тънкостите на бандитизма при стария разбойник Юри Печурката

 Легендарният бандит Юри Печурката, прочул се в ъндърграунда като първия рекетьор и тартор на мутрите в България, е напът да приключи земния си път по особено трагичен начин – ровейки по кофите и поразен от най-страшната за ценностната му система болест – немотията.

Някогашният тартор на борците, който още в първите месеци след падането на Тодор Живков от власт привика в Унгария най-кръвожадните възпитаници на разформированото училище „Олимпийски надежди“ и създаде първата българска мафиотска банда, днес едва свързва двата края.

Загрижени бивши сподвижници на Юри Печурката алармираха, че митичният разбойник от зората на демокрацията е останал без покрив над главата си, тъй като синдик е отнел заради непогасен кредит жилището му в столичния квартал „Зона Б-5″. Преди 2-3 месеца фрашканият с пари някога Юри Печурката бил принуден да напусне апартамента си и оттогава спи на улицата и се препитава, ровейки по кофите.

Маджо отдавна е изгубил координатите на бившия си съратник

Бедствието, сполетяло учителя на братя Маргини, Васил и Жоро Илиеви и почти всички кръвожадни гангстери на прехода, шокира малцината останали му живи съратници. Един от някогашните верни приятели на Юри Печурката от „унгарския“ рекетьорски период – Пацо Килията, от няколко седмици безрезултатно го издирва из цяла България с джентълменското намерение да помогне на авера си да си стъпи на краката.

Трагичната участ на Юри Печурката е останала в тайна за малцината оживели негови съратници, които днес обитават най-високите етажи на стопанския бизнес елит. Горделивият гангстер отдавна е прекратил комуникацията с Младен Михалев – Маджо, Димитър Джамов и братя Маргини, тъй като трудно свиква с мисълта, че някогашните му „лъвчета“ дърпат конците на родния ъндърграунд.

„С тях се виждам само на погребения на общи приятели и зная, че като умра, никой от присъстващите няма да ми носи ковчега“, бе коментирал отношенията си с актуалните мафиотски босове Юри Печурката през 2005 г, когато заедно с Жоро Илиев, Маджо, братя Маргини и компания погреба покосения от вражески куршум Митко Бретона.

Маргина и Димата Руснака (вдясно) били сред най-добрите ученици на Печурката

Гонещият 60-те години разбойник за последно е видян на погребението на Трайчо Манекена в края на месец юни. „Имаше окаян вид – яви се небръснат, със зачервени очи и с вехти дрехи. На всички ни направи впечатление, че беше обул кафяви обувки на черен панталон и черна риза и че носеше пластмасови слънчеви очила, купени от сергия. Явно не е имал пари дори за чепици… Юри отдавна е пристрастен към хероина и е закъсал финансово, но никога не е търсил помощ от приятели. Приемаше заеми единствено от Тони Щъркела и от Пацо Килията, но с уговорката, че ще им ги върне и че те няма да го разнасят на общи познати. Същевременно вземаше пари с безбожна лихва от разни сополанковци и дилъри на хероин, които не го познават от баровския му период, когато си държеше кинтите в чували“, загрижено споделя пред близък приятел на Печурката.

Познатите на митичния гангстер научили, че Юри Печурката е станал бездомник, случайно – някой докладвал на люлинския бандит Пламен Симов -Килията, че видял Печурката да рови по кофите в ромски квартал край летище София. Други пък го засекли да пие бира с други клошари в евтино капанче край спирка „Родеото“ в жк. „Дружба“. Издирването на Юри Печурката обаче засега е безрезултатно – мобилните телефони на легендарния бандит са изключени заради неплатени сметки.

„Може би трябва да го Дирим при дилърите на хероин в ромските квартали, с които от известно време Печурката има вземане-даване“, казват някогашни съратници на първия тартор на мутрите в България.

Юри Печурката е фактор на улицата още преди 1989 г, когато контролираше валутната търговия на „Магура“. Казват, че разбойникът е съден през 1984-та за грабеж и побой над арабски студенти. Впоследствие Печурката избяга в Унгария и в началото на 90-те години на миналия век оглави сформиралата се българската мафия в Будапеща. Кражби на коли, въоръжени грабежи, пласиране на фалшива валута, производство на менте документни, рекет и изнудване – това бе само малка част от дейностите, които десетки наши разбойници вършеха в Унгария под шапката на Печурката. В този период Младен Михалев – Маджо, Васил Илиев, Красимир Маринов – Големия Маргин и Димитър Джамов са подчинени на по-възрастния и опитен от тях гангстер.

След като полицията в Унгария подхвана родните апаши, Юри Печурката се установи временно в Чехия, където заедно с Иво Карамански се занимаваше с въоръжени грабежи. През 1993-та Печурката се завърна в България, за да оглави кръвожадна магистрална банда, грабеща безмилостно тираджии и чуждестранни туристи. Под контрола на Печурката бяха „Църна маца“ и хотел „Божур“, както и още няколко магистрални заведения.

След сформирането на мутренските групировки ВИС, СИК, „Първа частна милиция“, „Клуб 777″ и „Аполо и Болкан“ влиянието на Юри Печурката намаля. Той обаче бе натрупал десетки милиони, накупи скъпи имоти в центъра на София и реши, че може цял живот да не работи, а да рентиерства.

Уви, милионите и имотите отдавна са пропилени. Юри Печурката съумя да профука на комар цялото си богатство, а като капак на всичко се пристрасти към дрогата. Казват, че от 2-3 години насам Печурката минал от кокаин на хероин и се променил до неузнаваемост – косата му била окапала, липсвали му два-три зъба, а лицето му било с цвят на пепел. Тъжен финал за един от първите тарикати на демокрацията…

Още сензации:

loading...

9 Отговора за "Легендарния мафиот и рекетьор № 1 от прехода Юри Печурката рови по кофите!"

  1. Всеки ден се виждаме.Добре е-пиеме кафвнце-ОПРАВЯ СЕ МН.ДОБРЕ…..от пицата.

    Отговор
    • Анонимен   13.12.2015 at 19:26

      От Варна го търсим и всичко му поемаме – само да е добре. Парата не е проблем.

      Отговор
  2. Анонимен   09.12.2016 at 15:55

    Да мре, ебал съм го.

    Отговор
  3. Анонимен   07.10.2017 at 17:54

    Щом от щъркела взема пари скоро ще умре от глад.

    Отговор
  4. Анонимен   07.10.2017 at 17:55

    Щом от Щъркела взема пари, скоро ше умре от глад.

    Отговор
  5. Зорница Алексиева   10.12.2017 at 9:38

    БОКЛУК НА КВАДРАТ!
    ПРОПАДНАЛ НАРКОМАН! НЕ ОТ 2012 г. А ПОНЕ 10г. ПРЕДИ ТОВА. ВИЖДАМЕ ГО ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН…

    Отговор
    • старата школа   26.07.2019 at 12:30

      еби си майката умрела бе курво недоклатена кво знаеш ти за Юри бе парцал мръсен

      Отговор
  6. старата школа   26.07.2019 at 12:27

    Велик хулиган познаваме се добре истински хищник шапка му свалям за добрите стари времена – респект

    Отговор
  7. Петко   28.08.2022 at 15:51

    Пичага е Юри, личи си, че е човек с душа, не знаех нищо за него, но съм се сещал и съм виждал как постъпва

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *