Куп болни органи в тялото на Благой Иванов спират спортната му кариера

Благой Иванов - Багата

  Благой Иванов – Багата остава зави­наги извън спорта, категорични са лекари от „Пирогов“. Напук на желанието на самбиста да се върне на ринга запознатите със състоя­нието му доктори не дават никакви надежди за това. Хора от медицинския екип, зает с лечението на ММА шам­пиона, бяха категорични, че той има куп хронично болни органи, които няма да могат да се възстано­вят никога.

 Шанс за оздравяване специа­листите не дават за бъбреците и черния дроб на Багата. Жизненоважните органи били нео­братимо засегнати след инцидента, при който Иванов беше наръган с нож в столична дискотека в края на февруари. Той изкара в кома повече от два месеца и именно клиничната смърт е увредила трайно здравето му.

  Бъбреците на ММА боеца отказ­ваха на няколко пъти и хирурзи му направиха куп операции, за да възстановят до някаква степен работата им.

 Те обаче така и не се въз­становили на 100 процента и действат на силно намален капацитет. Важните органи не са в състояние да пречистват кръвта на спортиста и той продължава да се подлага на хемодиализа.

 Шансът за пълното заработване на бъбреците на Багата пък вече е изгубен и единствената опция е трансплантация. На този етап от лечението му обаче такава не е възможно да бъде проведена, категорични са ме­диците.

Подобна сложна операция под пълна упойка би застрашила за пореден път живота на самбиста. Според специали­стите тя може да бъде извършена най-рано след две години. Дото­гава Багата ще е полуинвалид заради болните бъбреци и не само няма да може да спортува, но и трябва да се подлага на редовна хемодиализа.

  Хроничният проблем с пре­чистващите органи пък е довел и до още куп трайни заболявания на различни органи в тялото на Благой Иванов. Бъбречната недостатъчност е причинила чернодробна недостатъчност и слезката на боеца също работи с намален капацитет.

 „Организмът му е образно каза­но като на 70-годишен алкохолик. Ще трябва чудо, за да може да се оправи, а да не говорим да върне спортната си форма. Съсипано е момчето, инвалид е“, обяснява хирург от „Пирогов“, който лично е извършвал една от операциите на ММА шампиона.

 Медикът обаче уточнява, че в момента лекарите са най-загрижени за психическото здраве на ВИП пациента си. За това целият екип е инструктиран да дава само положителни отзиви за здравето на Багата и да го насърчава в желанието му да се върне към нормалния живот.

 Преди дни самбистът даде пресконференция в болницата и се опита да се появи на крака пред журналистите. Той обаче е изгубил близо 20 килограма от мускулната си маса и все още не може да се движи стабилно, затова бе подкрепян от две медицински сестри. Въпреки това спортистът бе категоричен, че иска да се върне на ринга и лекарите са му обещали да се възстанови напълно най-много за една година.

 Багата обаче не се доближи до представителите на медиите и спази дистанция от около 50 метра. Той каза само едно изречение, което бе подготвил предварително, и повече не можа да проговори. Това пък предизвика смущение сред присъстващите, някои от които се притесниха за психическото здраве на боеца. Освен сериозните затруднения в гозора му повод за това бе и фактът, че очите му трудно се фокусираха и погледът му непрекъснато блуждаеше.

 Пред медиите Благой не комен­тира нападението над него, при което бе наръган с нож в сърцето след бой в столичен бар. ММА боецът заяви, че прокуратурата трябва да свърши работата си и няма да съди дори на думи никого преди да е свършило следствието.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *