Комбинацията от алкохол, дрога и лекарства погубила Ева, вдовицата на Мишо Бирата

Ева Михова

  Системното наливане на Ева Ми­хова е довело до образуването на язви в стомаха на бизнес дамата, които започнали да й правят здравословни проблеми. Кръвоизлив в корема е основната версия за смъртта й, която изненада близки и роднини на богаташката фамилия. Самоубийство с алкохол и дрога пък е хипотезата на нейни познати. По­следната година от живота си бизнес дамата разливала всеки ден.

 „Точно една година и един месец след мистери­озната смърт на Гоцевия съветник Михаил Михов Ева се пресели при него. И това е карма, не може да е случайно. Двамата много се обичаха, макар слуховете за безброй него­ви изневери, извънбрачни деца и други щуротии да циркулираха из медиите. Ева обаче имаше един порок – страстта към чашката. Пиеше жестоко за жена. Понякога почваше още на обяд, с хапването.

 Беше емоционална жена, чашката й помагаше да оцелее да се запази психически. След смъртта на Мишо просто рухна. Нямаше вечер, в която да не пие. Разбираемо е – всички проблеми изведнъж й се струпаха на главата. Запорираха доста от имотите на Михов, от кипърска банка се направиха на разсеяни и не й дадоха 6 милиона, които съпругът й бе вложил там. Жалко, че избра този спиртен вариант, за да си отиде. Бог да я прости“, раз­казва близка познайница на покойната Ева.

 Според запознати дама­та дори потърсила утеха в дрогата. Подобно на Уитни Xюстън , често се поръсвала с бял прашец. Преди ня­колко месеца тя едва била спасена, след като предрусала в столично заведение. Малко по-късно й поста­вили страшната диагноза – цироза.

Ева със синът си Пламен

  Михова страдала от високо кръвно, а ком­бинацията от сърдечни проблеми и алкохол допълнително натоварила организма й. Сърцето на Михова редовно я стягало или пък излизало от ритъм. Хапчетата, които лекарите й предписали още преди години, въобще не й дейст­вали, защото спиртът и кокаинът отнемали целебното им действие В края на април Ева била приета по спешност във Военна болница, където й била направена операция на стомаха. За съжаление изтощеното й тяло не могло да понесе интервенцията и станало непоправимото.

„Знаеше, че има проблеми със сърце­то и кръвното, но не спря да пие. А лекар­ствата не вървят с алкохола, както тя ги съчетаваше. Все си мислеше, че ще живее доста, и бе решила да се справи с кредитите, които Мишо й остави. Тя бе боец по душа. Вярваше и в окултни неща. Интересуваше се от невидимата материя. И да, тя наистина вярваше, че има още много дни пред нея. Тежко преживя загубата на съпру­га си, разправяше, че понякога го сънувала – давал й напътствия как да движи бизнеса“, коментират опе-чалени познати на Ева.

 И макар че семейството разполагаше с доста пари финансовото състояние на Михови отива към стопяване.

Мишо Бирата

  Ако се вярва на слухове­те, битката за остатъците от милионите на собственика на пивоварна „Леденика“ тепърва започва. Засега негова официална наслед­ница е майката на Михаил Михов. Възрастната жена е тотално съсипана от вестта за кончината на снаха си, с която били в прекрасни отношения и дори я обичала като своя родна дъщеря.

 „Проблемите ми са с една бивша служителка в холдинга, Веска Делуди се казва. Тя е първа братовчедка на покойния ми съпруг. Възползва се от смъртта на Мишо и присвои три от фирмите му. Направи го миналата есен, аз й дадох шанс да се вразуми, да размисли. Една от тези фирми е свързана с водата, която се използва в бирената фабрика. Вследствие на това, че тя присвои въпросната фирма, работата във фабриката спря. Но това далеч не е единственият ми проблем“, казваше приживе Ева. Във Варна, родния град на Михова, се върти и версията, че заможната госпожа може да е станала и жертва на завистливи конкуренти. Допуска се, че за слабостта й към огнените напитки са знаели всички около нея. Пиянството й я правело лесна и достъпна плячка за недоброжелатели. Възможно е да са й пуснали в питието специално хапче, което вади от ритъм сър­цето и предизвиква бърза смърт. Имало и случаи, в които Михова била при­дружавана до вратата на жилището си от услужливи кавалери.

 Какво се е случвало след това – очевидно малцина знаят… Има вероятност Ева в продължение на месеци да е тровена с хапове, които са предиз­викали язвите в стомаха, докато спиртът е разбивал на пихтия черния й дроб.

  

Спонсорира Цветана Манева

 Преди две петилетки Ева Михова ос­новава духовен център „Артеа“. Идеята е в него да се събират известни актьори, писатели, композитори, художници – въобще цветът и каймакът на нацията. Щедрото си спонсорство тя буквално изсипваше върху Любомир Левчев, Йосиф Сърчаджиев, Цветана Манева и куп други знаменитости от киното, театъра и естрадата.

 Обожава и пиано баровете. Нейният бар „Синатра“ в София стана популярен, след като експрезидентът Георги Първанов, приятел на семейство Михови, покани  Владимир Путин за подписване на договора за „Южен поток“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *