Коко Динев превърнал Софка от село Лопян в звезда

Софи е първата чалга певица, която спечели родната „Евровизия“

Как от село Лопян се стига до най- престижният европейски песенен конкурс „Евровизия”? Кариерата на Софи Маринова започва именно от кръчмата в родното й място. Гласовитата ромка трябвало да изхранва голямата си рода, а в началото й се налагало да пее за съвсем скромни суми.

Талантът на Софи Маринова за първи път е открит от колекционера на чалга певици – Коко Динев. Бизнесменът решава, че младата ромка с невероятен глас трябва задължително да стане звезда и заема със задачата. Ресторантьорът представя Софка на собствениците на „Ара мюзик” братя Касъмови, които са авери от Кюстендил на най- близкия му приятел – босът на ВИС- 2 Георги Илиев.

Със стабилни продуценти зад гърба си, успехите на мургавата певица не закъсняват. Дебютният й албум излиза през 1998 г. и веднага се превръща в хит. Продава се в огромен тираж. Братя Касъмови са въодушевени от откритието на Коко Динев. Софка става най- голямата звезда на компанията им, а продуцентите й се отблагодаряват подобаващо. Ромската перла е една от първите фолк певици по онова време, която подкарва луксозен автомобил. Касъмови й подаряват „Мерцедес” по повод големите продажби. Софи Маринова е и първата чалга звезда, която

Коко Динев открил Софи Маринова за голямата сцена

си има пиар агент.

Певицата вече печели доста добре, а цялата й рода от етрополското село Лопян увисва на врата й. Софи до ден днешен осигурява прехраната за цялата си рода и всички разчитат на успехите й в музиката.

В ресторанта на Коко Динев „Кошарите” изпълнителката се запознава с голямата си любов – музиканта Петърчо, който е бащата на сина й Лоренцо. Така, още един цигански род започва да се изхранва от хонорарите на Софи, включително и бившата съпруга на Петърчо.

След като се разделя с бащата на Лоренцо, певицата започва любовен романс с големия му син Дачо, който по това време е едва на 20 години. Двамата бяха щастливи заедно няколко години и на два пъти искаха да вдигнат сватба, но плановете им се провалиха. Накрая мащеха и доведен син се разделиха.

Безспорно, най- големият благодетел в кариерата на Софи, е босът на ВИС – 2 Георги Илиев. Ромката е една от любимите му певици, а той влага и доста пари в кариерата й. До убийството му през 2005 г., Софи редовно му пее на ушенце на купоните му. Когато и да се обади, дори посреднощ, певицата винаги отива да зарадва с песните си Георги Илиев.

Софи Маринова спечели българската „Евровизия” чак от четвъртия път. Първите й два опита за в дует със Слави Трифонов. Втората им песен обаче не стига и до полуфинал, така мнозина са я забравили. После Софка участва заедно с другия си дуетен партньор Устата. Всъщност, първият път, когато се пробва сама, ромската перла най- после успя да спечели на финала. Победата й обаче е доста спорна, тъй като самата певица призна, че е раздавала ваучери на ромите, за да гласуват за нея.

Песента, с която Софи ще се бори в Баку. ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *