Кирил Маричков носи еврейска жилка!

Кирил Маричков - младши

  Ватиканският скандал с Кирил Маричков-син, който няма да бъде посланик в папството, принуди “щуреца“ Кирил Маричков да изригне, че синът му не е гей. Поводът за подобно съчинение са хард-реплики на гей тематика в роман на младия юрист, живеещ в Рим. Жълтеникавият бъркоч пораздруса родословното дърво на Маричкови, което иначе е пълно с интересни личности.

Освен писател, най-младият Кирил Маричков е и художник. Творческата му енергия е отразена в няколко самостоятелни изложби в Рим, където той прави дипломатическа кариера. Там е женен за италианката Микела и има от нея дъщеричка Виктория. Маричков-младши е от първия брак на известния си баща, вокал и китарист на „Щурците“.

"Щурецът" Кирил Маричков

Рок музикантът се жени за момиче с името Веселина. По съвпадение така се казва една от най-известните песни в ранния период на „Щурците“ по текст на Радой Ралин. Песента е леко цензурирана от комисиите на соца. Вместо „Полунощ отдавна мина, да се любиме пеша“, групарите са принудени да изпеят „да се движиме пеша“.

Но това не е майката на сина му, роден през 1973 г. Първата му жена се казва Доротея, която от години живее с режисьора Николай Волев.

Макар и само с 15 години разлика, Веселина и синът на щуреца живеят като майка и син. Мащехата също присъства в Рим за сватбата на Кирил-младши.

Еврейска жилка се предава в рода на рок музиканта по майчина линия. Неговият дядо Борис Левиев бил евреин. Родовата принадлежност е причината за настояването да бъде уволнен в годините на Втората световна война от столичния Музикален театър, където бил диригент. Когато на представления в оперетата идвали немски офицери, той изоставял диригентската палка и слизал в оркестрината сред редовите музиканти и тихомълком ги ръководел оттам. Отпред се изкарвал друг диригент, който симулирал, че води оркестъра. Музикалната си култура „щурецът“ дължи в голяма степен на дядо си, благодарение на когото познавал и класиката, а на живо се срещал с оперетни легенди като Мими Балканска и Асен Русков. По дядовата линия рок музикантът е роднина с джазмена Милчо Левиев.

Майката на „щуреца“, художничката Ирина Левиева, се жени за бащата Кирил Маричков през 40-те години. Кирил си спомня как веднъж като дете тя го завела в Борисовата градина и го накарала на глас да изкаже всички мръсни думи в детинския си речник. Педагогическата цел била да му мине геройството и меракът да ги цитира другаде. Най-мръсната, която бъдещата рок звезда казал, била клозет, спомня си с усмивка той.

Рокаджията е кръстен на своя дядо по бащина линия, именития архитект Киро Маричков. Когато известно време „щурецът“ също следвал архитектура, с мъка му пишели тройки и така разбрал, че няма да повтори таланта на дядо си. Един от професорите го попитал има ли нещо общо с известната в архитектурните среди фамилия. Като чул потвърждаващите думи на студента, се хванал за главата и рекъл: „Каква деградация!“, преди да го отпрати. Люба, съпругата на архитект Маричков, била завършила във Виена оперно пеене и пиано. На нея е кръстена Люба Маричкова, сестрата на музиканта, която бе женена за покойния режисьор Иван Андонов.

Бащата на рокаджията е следвал в Сорбоната, но завършва право в Лозана, където се мести след нахлуването на Хитлер във Франция. През 50-те години прави дипломатическа кариера във външно министерство, твърдо отказвайки да стане член на БКП.

Когато след 1989 г. е назначен за първия ни посланик във Ватикана и става съратник на папа Йоан Павел II, обичал да повтаря, че на стари години най-после върши това, което може най добре.

Кирил Маричков-четвърти заминава да учи в Рим, докато дядо му е в легацията. По настояване на амбициозната баба Ирина започва да учи история на изкуството и реставрация. Почти накрая на следването сюрпризира, че ще се мести в право. По това време дядото посланик вече се стяга да се прибира в България и няма как да му помага. Кирил-младши намира решението, като се цани за пазач в музея на Ватикана. А докато следва право, се обвързва със състудентката Микела. Пети поред Кирил Маричков в родословното дърво, засега още не е роден.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Кирил Маричков носи еврейска жилка!"

  1. plenty of fish dating site   26.11.2019 at 16:02

    If you are going for best contents like myself, just pay a quick visit this web site daily for the reason that it offers quality contents, thanks

    Отговор
  2. sling tv   19.01.2020 at 6:59

    It’s not my first time to pay a visit this web site, i am browsing this website dailly and take good data from here everyday.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *