Самоубилият се кмет Кирил Алексов – душманин на Жоро Илиев

Кирил Алексов избра смъртта пред мъките на неизлечимата болест
Кирил Алексов избра смъртта пред мъките на неизлечимата болест

  Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се самоуби в къщата си в родното село Лозно заради неизлечима болест. В петък рано сутринта инженерът, който бе кмет на Кюстендил от 1999 до 2003 г., сложи край на живота си, след като се простреля със законното си ловно оръжие.

Според опечалените роднини на 60-годишния Алексов, той взел решение да се самоубие, тъй като страдал от неизлечима болест. Някогашният градоначалник на Кюстендил имал скоротечен рак. Преди около месец и последната надежда на инженера да се излекува се изпарила, когато лекари ш от частна клиника в Израел отказали да го настанят в болница предвид тежкото му състояние.

Макар да управлява само един мандат в Кюстендил, Кирил Алексов е уважаван от съгражданите си, тъй като единствен посмя да се опълчи на боса на ВИС-2 Георги Илиев. Нещо повече – кметът изгони страховития мафиот от града на черешите, след като през пролетта на 2000 г. отказа да предостави на Главния безвъзмездно общински терен за строеж на спортна зала.

Георги Илиев не успя да се докопа до общински имот в родния си град и плановете му да вдигне спортна зала пропаднаха
Георги Илиев не успя да се докопа до общински имот в родния си град и плановете му да вдигне спортна зала пропаднаха

Години по-рано босът на ВИС-2 придоби 11 декара парцел в центъра на Кюстендил, плащайки мизерните 6000 лева за топ имота. Плановете на Главния предвиждаха да построи спортна зала с 4000 места с хотел и търговски център. След като Кирил Алексов спечели местните избори през 1999-а, сделката бе анулирана от Общинския съвет като неизгодна за Кюстендил.

Вбесен от решението на кмета, Георги Илиев разформирова футболния отбор „Левски“ (Кюстендил) и се премести в Пловдив, купувайки „Локомотив“. Пет години по-късно Главния направи пловдивчани шампиони на България, а месеци след това бе ликвидиран в Слънчев бряг.

„Кракът ми няма да стъпи в Кюстендил. Изтеглил съм всичките си инвестиции в родния си град заради алчността на кмета комунист.

Кирил Алексов. Той лиши хиляди кюстендилци от спортна зала и от бъдещи сериозни инвестиции“, не криеше неприязънта си към Кирил Алексов босът на ВИС-2. Дясната ръка на Жоро Илиев – Емо Наков, пък разправяше наляво и надясно, че кметът мъстял, тъй като дъщеря му имала любовни трепети към Главния, на които мафиотът не отвърнал.

В последните години Кирил Алексов се оттегли от политиката, отстъпвайки място на млади кадри на БСП. Казват, че кариерата на Алексов приключила заради Братя Галеви, които също имали интереси в града на черешите, на които неподкупният кмет пречел.

„Мир на праха му. Киро Алексов не беше светец, но пък едно не може да му се отрече – не пускаше аванта на мутрите“, коментират кюстендилци.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *