Калин Сърменов – Милото стана писател!

Калин Сърменов

  Шефът на Сатиричния театър Калин Сърменов се оказа човек с неизчерпаеми таланти. Освен че се слави като най-добрия бизнесмен в артистичните среди, успешен театрален и тв актьор, режисьор, художник, музикант, той има и друга, малко известна дарба. Милото от „Седем часа разлика“ бил същински майстор на перото. Засега обаче Сърменов пази всичките си произведения на сигурно място – в главата си, така че никой не може да ги прочете.

Отраснал в аристократична среда, Калин винаги е бил ръчкан от родителите си да развива своите умения. Отглеждан за представител на стара буржоазна фамилия, майка му и баща му не могат да приемат, че детето им ще се мотае по улиците като нехранимайко, вместо да заляга над уроците.

Родът на Сърменов има традиции в бизнеса и навремето дори е държал своя фабрика. Затова и баща му планирал да направи от него истински джентълмен.

Калин Сърменов все още с коса (първият вляво) заедно с колегите си театрали

Като всяко непокорно дете обаче Калин отрано тушира всякакви мераци на родителите си да се бъркат в живота му. Той никак не иска да се занимава със скучни частни учители и упражнения, а да играе с връстниците си на двора. Това довежда до редовни истерии баща му, който е сред най-добрите виолисти в България.

„Татко много държеше да свиря на цигулка, но аз все ходех да играя баскетбол с Жоро Младенов. Така и не ми оставаше време да се упражнявам. Сега ми се ще да се бях опитал да свиря малко повече, но вече ми е късно да съжалявам за минали неща“, споделя директорът на Сатирата.

Покрай отказа от музикалното образование Калин натрупал смелост и се опитал да се пребори и с други порядки, които семейството му налагало. Родителите му много държали Сърменов да овладее френския, защото от десетилетия в къщата им се общувало само на този език по подобие на руските аристократични семейства от XIX век. Бунтарят не искал за нищо на света да учи така омразните глаголни спрежения и саботирал опитите на майка си да му помогне в усвояването на чуждите думи. Това обаче му създало доста неудобства в общуването у дома. Бъдещият актьор с твърдоглавие упорствал и се стигало дотам, че дори не разбирал разговорите между родителите си.

Милото с партньорката си в живота Боряна и дъщеря си Димана…

„Аз съм единственият в рода си със съмнително отношение към френския. Когато бях малък, а майка ми и баща ми не искаха да разбера нещо, говореха на френски. Това ме изнервяше и се инатях.

Така и не научих нищо от този език и сега много ме е яд“, признава си Милото.

В друга посока, към която го насочило семейството, Калин станал спец. От дете актьорът се увличал не само от сцената, но и от изкуството. Обожавал да рисува и изразявал всички свои впечатления в картини. Платната му и сега висят по стените на дума му и офиса.

Друго негово хоби обаче било пазено далеч от любопитни очи – писането. Незнайно откъде Сърменов се увличал от измислянето и разказването на различни истории. Вдъхновявало го всичко – пълен пепелник, звън на телефон в тихо помещение, случайно изтървана реплика. Дори днес актьорът признава, че непрекъснато пише нещо и не се разделя с джобен тефтер и писалка, за да не изпусне някоя важна мисъл. Най-добрите му истории обаче са в главата му и за тях Калин още не е намерил време да ги разкаже.

С колежката си Ваня Цветкова

„Аз съм доста добър писател. Имам написани разкази, а един Дори съм го направил в женски род от женската гледна точка“, тупа се в гърдите Милото от „Седем часа разлика“.

Макар да не мисли да ги прави публично достояние, Сърменов вярва в предание, направено му от врачка преди много години. Ясновидката видяла в бъдещето му, че ще изкарва пари не от театър, кино или музика, а от книги. Жената казала, че той е съвършен писател и някой ден ще си изкарва хляба с това умение. Милото обаче не обръщал внимание на думите й доскоро. След като чукнал 50-те обаче го осенило желание да избяга на самотен остров, където да се отдаде изцяло на рисуване, риболов и творчество над белия лист.

„Единственото, което ми липсва, за да събера смелост и да реализирам тази мечта, е финансова стабилност. Уви, много обичам парите, защото ми дават свободата да избирам, а не вярвам, че писането е доходоносно занимание“, оплаква се Сърменов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *