Кака Лили – истеричка?!

Лили Вучкова
Лили Вучкова

  Сегашните деца ще се опулят озадачено, ако чуят името Лили Вучкова. Техните майки и татковци обаче добре си спомнят усмихнатата водеща със сини очи, която години наред е сбъдвала детските им мечти.

Преди идването на демокрацията БНТ твърде пестеливо отпускаше детски филми и анимации на по-младата си аудитория. И децата, които вече имат свое поколение, си знаеха, че трябва да чакат национален празник или 1-и юни, за да си получат тяхното „Милион и едно желание“. В предаването Лили се превъплъщаваше в ролята на вълшебница, „ която сбъдва желания. Тя пускаше до насита епизоди от незабравимия сериал „Синьо лято“, анимацията „Синбад мореплавателя“ и също толкова легендарния „Ферди мравката“. След 10-и ноември Лили се поизгуби, а и частните телевизии се постараха да пускат повече качествени детски предавания. Въпреки това тя не е забравила в каква слава се къпеше през 80-те години на миналия век.

„Някои хора и до днес сякаш не ме възприемат на сериозно. Нямат си и понятие колко е трудно да направиш предаване за по-малките. Те са особено претенциозна аудитория. Очевидно съм се справяла добре, защото преди години бях толкова популярна че чак имах проблеми. Спомням си една идея да се срещна с децата и на живо и да разбера какви са техните желания. Мястото на срещата беше пред НДК.

След промените Лили Вучкова се опита да направи съботно шоу, което бе с плачевен рейтинг
След промените Лили Вучкова се опита да направи съботно шоу, което бе с плачевен рейтинг

Пристигам с оператор, а там ме чака огромна тълпа от малчугани, техните майки, татковци и баби. Изведнъж множеството се юрва към мен. Събориха ме на земята, тъпчеха ме. Отстрани сигурно е било смешно, но на мен ми беше доста страшно“, разказва кака Лили.

След промените тя получава няколко примамливи оферти за свои предавания, но отказва по една или друга причина. Води съботна рубрика по БНТ, но рейтингът е отчайващ. Бившите й колеги твърдят, че водещата се е затворила в себе си и не желае да използва част от старите си контакти. Лили била тъжна, че някои от най-любимите й хора, с които е работила си отиват от този свят преждевременно. Един от тях е баща й – известният музикант Христо Вучков. Лили много се дразни, че често я обявяват за дъщеря на Юлиан Вучков или на Петър Вучков.

Татко знаеше, че имам дарба да се занимавам с телевизия, но искаше от мен и да пея. По негова препоръка вкъщи дойде композиторът Ангел Заберски и чу мое изпълнение. По-късно казал на баща ми: „Дъщеря ти има много сладко гласче. Дай да я пробваме да изпее някоя моя песен“. Така стартирах музикалната си кариера. По-късно за телевизията ме откри Гълъбина Остоич. Тогава тя беше отговорен редактор на БНТ и й беше дошла идеята да водя детската рубрика „7 дни за вас, деца“, която имаше огромен успех. За съжаление и Забето, и Гълъбина вече не са между живите. Тъжна съм, защото много ги обичах и много разчитах на тяхната подкрепа. Татко също много ми липсва“, проплаква Лили Вучкова.

Тя почти се разпорежда пред двете си дъщери Милена и Елица да не се занимават с телевизия, когато трябва да изберат професионалния си път. Лили също няма намерение да се появява повече на екран, докато не идва изгодното финансово предложение на продуцентите на „ВИП Брадър“. Хората на Нико Тупарев отправили своята оферта и моментално получили утвърдителен отговор от Лили.

„Показа, че е истински професионалист й ясно ни заяви какви са претенциите й около влизането й в Къщата. За пари почти не сме се пазарили.

Лили ВучковаСъс сигурност на хората ще им е интересно да я гледат, защото тя има на какво да научи по-младите в шоуто“, твърдят от екипа, който подготвя „ВИП Брадър“.

Крайно любопитно е мнението на Вучкова за риалити формата, в който предстои да влезе. Преди точно 8 години в интервю тя категорично заявява, че за нищо на света не би участвала в проект като „Биг Брадър“.

„Това предаване е една голяма глупост. Внедрен формат от друга действителност, който едва ли може да впечатли зрителите“, изцепва се тогава Лили, а 8 години по-късно вече стяга багажа за дългия си престой в Къщата.

Междувременно слуховете носят, че с годините тя се е превърнала в истерична бабичка готова да спретне грандиозен скандал и за най-малката дреболия. Някои стигат до крайности и даже твърдят, че прекалявала с алкохола. Явно това е целта на риалити шоуто – да покаже в пълния й „блясък“ тв легендата, дори с цената на това да я срине в очите на, порасналите вече хлапета.

Преди години кака Лили се пробва да направи и политическа кариера. Тя бе нещо като шефка на женската организация на ГЕРБ. Напоследък обаче работата се разсъхнала и Вучкова си тръгнала огорчена от политическата формация.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *