Известният певец и музикант Салко Писин: Щях да стана съучастник в убийството на жена си!

Салко Писин все още не може да приеме загубата на съпругата си Кети
Салко Писин все още не може да приеме загубата на съпругата си Кети

  Година и половина след смъртта на законната си половинка Кети Салко Писин, авторът на футболния химн „Пеневета чета“, който „гърмя“ в цяла Америка през 1994 г, не може да повярва, че съпругата му е напуснала белия свят току-така.

След като заля с жалби Софийската здравна каса, прокуратурата, различни медии и стигна дори до ДАНС, днес любимият певец на Тодор Живков е повече от убеден, че лекарска немарливост е пратила в отвъдното любимата. Повод за това му дават последните заключения на специалистите от държавната агенция, които били категорични, че е имало голям шанс за живота на Кети. Но уви – не били направени правилните процедури.

„Съпругата ми е много боязлив човек. Ходихме при четирима лекари. Един й предлагаше процедури през устата, друг безкръвни, трети кръвни. Накрая се спряхме на проф. Гайдарски, който каза, че това било козметична операция. Става въпрос за вземане на проба от херния на пъпа. С тази диагноза бе хоспитализирана в болница „Токуда“ в началото на декември 2011 г. И от там започват мъките ми. Проверката постанови, че за една и съща процедура са вземани пари и от мен, и от Здравната каса. Имам документи за това.

Здравната каса дори глоби болницата с няколко хиляди лева, но какво от това. Нима съпругата ми може да бъде върната?“, пита през сълзи Салко.

Факсимиле от тайнственото споразумение, което така си останало непопълнено
Факсимиле от тайнственото споразумение, което така си останало непопълнено

По съвет на свой приятел той пише до Софийска градска прокуратура. Занася жалбата си и една от служителките веднага я прочита. Докато чете, се разплаква, но задвижва нещата. Разкритията текат цели 7 месеца. Разследващите стигат до шокиращ извод – налице е убийство по член 134 от НК – за немарливост и извършена измама по член 138 за документни престъпления.

„От ДАНС ми казаха, че за подправяне на документи виновните могат да лежат в затвора от 3 до 10 години. Внесох 322 страници с обвинения… Продължавам да съм убеден, че съпругата ми е убита по немарливост. Тя имаше още много години живот, но не й се даде шанс. Делото беше спирано няколко пъти за една година. Това за непредумишлено убийство дори бе прекратено. Но това за документните престъпления все още продължава. Лично бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова ми написа: „Кети Писин е била със злокачествено новообразувание в напреднал стадий с неясен първичен произход, тотална карциноза, метастази в областта на пъпа и херния на същия. Заболяването е доказано чрез ехография на коремните органи, направени от „Токуда“… От проверената документация и писмените становища на лекарите, участвали в лечението на съпругата ви, не са установени пропуски в диагностично-лечебния процес“. Е, как става така, че веднъж няма нарушения, а друг път има“, разплаква се Салко Писин.

Той твърди, че е обиколил 7-8 патолози и на всеки е било платено на ръка за извършените прегледи, но никой не могъл да даде точна картина за състоянието на брачната му половинка.

В отчаянието си стига до Николай Кокинов, който тогава е топ прокурор. Почукал на вратата му и го помолил да разгледа само един документ от многото, които носил под ръката си. Оказало се, че 4 различни бланки са попълнени по 4 различни начина.

В някоя не е била изписана графата за терапиите, които са извършени на болната, в друга – направените изследвания, в трета липсвало обективното й състояние, в четвърта – анамнезата.

„Кокинов се развика: „Какво ми блъскаш този празен лист под носа? Нищо не виждам!“ Потресох се. Исках да му покажа и едно споразумение, което ми предложиха от болницата. В ДАНС ми казаха, че ако съм го подписал, щях да стана съучастник в престъпление за прикриване на убийство.

Същото ми го казаха и в полицията. Добре, че не съм го направил. Стигна се дотам, че освен споразумението от болницата искаха да ми върнат и едни пари за лечение. Говорих многократно с доктор Явор Дренски, дори го записах с телефона си, но това не хвана дикиш. Записани разговори с лекарите имат и от Нова телевизия. На тях ясно се чува и вижда, че един от професорите ме нарича циганин и мошеник“, продължава през сълзи да разказва историята си Салко Писин.

Музикантът взел документът споразумение от лекарите, под предлог че ще го занесе на близък юрист да му метне едно око. Щом напуснал прага на здравното заведение, веднага отпрашил към ДАНС. Там се потресли от съдържанието на документа, включващ цели 7 клаузи.

В една от тях странно защо било записано, че страните декларират, че „настоящото споразумение е поверително и няма да разпространяват неговото съдържание по никакъв начин пред трети лица.

В случай на неспазване на настоящото задължение неизправната страна се задължава да обезщети другата за всякакви вреди, възникнали вследствие на това“. В друга клауза се казвало, че „страните няма да имат каквито и да е претенции една към друга, по какъвто и да е повод“. Към претенции се отнасяли различните жалби, искове, обезщетения за имуществени и неимуществени вреди, сигнали, писма, молби, тъжби.

Точка 3 обаче „избивала рибата“ -. „Токуда“, проявявайки милосърдие, съчувствие и съжаление относно загубата на г-н, Писин, желае да възстанови направените разходи по лечението на съпругата му, уговорени между страните“.

„Представете си в какъв филм щях да се вкарам, ако бях подписал това споразумение. Аз да влизам в контракт с хората, които умориха жена ми! Нима животът й струва няколко хилядарки, нима парите ще я върнат?! Болно ми е, че щяха да ме вкарат в сценарий, да ме направят престъпник, съучастник в прикриването на едно убийство. Съвестта ми никога нямаше да позволи подобно нещо, нямаше да го преживее. Откъде да взема сърце, за да го направя?“, оплаква патилата си Салко, надявайки се все повече българи да си отварят широко очите, когато подписват болнични документи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *