Иван Ласкин ступал кръчмар в Пазарджик!

Иван Ласкин

   Като най-големият кавгаджия сред актьорите ни определят Иван Ласкин. 42-годишният артист, който в понеделник влезе във „ВИП Брадър“, има толкова много черни точки в биографията си, че чак е трудно да бъдат преброени.

Дали героят от хитовия някога сериал „Васко да Гама от село Рупча“ ще се държи кротко в Къщата, или ще се ежи в типичния си стил, чудеха се съквартирантите в началото на седмицата. Повечето от тях имаха едно наум да внимават, за да не предизвикват гнева на новия участник в хитовото риалити шоу.

Че Иван Ласкин е човек, покрай когото трябва постоянно да си нащрек, спор няма. Та нали преди години той ступа съдържателя на пазарджишки ресторант, без изобщо да му мигне окото.

До боя се стигнало, след като кръчмарят Васил Пеев помолил звездата да си облече ризата – не било прилично да стои на маса гол.

„Махай се оттук, боклук!“, сопнал се актьорът. Тогава Пеев пожелал Ласкин да му напусне ресторанта. Вместо обаче да се подчини, актьорът фаснал кръчмаря през лицето. Пострадалият завел и дело след инцидента. Обаче магистратите оправдали неприятеля му – бил удрял при самоотбрана.

Ласкин и друг път се е замесвал в екшъни. Случвало се е да насини пред свидетели човек на улицата. „Сбих се с един господин, който се оказа много симпатичен. Toгва обаче ми приличаше на мутра.

Излезе от кола и тръгна да ме заплашва. А аз бях с дъщеря си. Естествено, се спречкахме. Навярно страдам от синдрома „Шофьор на такси“. Пък и действителността често ме потиска. Сигурно затова съм толкова избухлив„, признава Ласкин.

Той си дава сметка, че заради необуздания си характер е недолюбван в актьорската гилдия. Колегите му го смятат за фукльо. „Няма да им се извинявам, но искам да се държа по-внимателно с хората около мен“, поставил си е за цел 42-годишният Иван. Илюзия, че ще успее да промени коренно нрава си, той не храни. „Ако боядисаш една зебра в черно, ще стане магаре“, вдига рамене.

Иван Ласкин и Александра Сърчаджиева

Новият ВИП съквартирант е популярен от дете, припомнят запознати с биографията му. Първата му голяма роля е в споменатия в началото сериал „Васко да Гама от село Рупча“. По онова време невръстният актьор учи в столичната 7-а гимназия. Заради снимките две години и половина почти не влиза в клас. Съучениците му го мразят, защото го мислят за надувка. Даскалите обаче имат респект от известността му и го толерират. „Все пак не ми пишеха шестиците хей така. Завърших с най-ниската диплома от целия випуск. Не че се гордея, но събрах бал едва 3,65. Спомням си как казах на учителката по химия, че за мен е по-важно не да запомня валентностите, а човека, който ме е учил на тях. Мисля, че ме разбра“, връща се в детските години брадърът.

В 7-а гимназия Ласкин драсва клечката на училищното агиттабло. В пъкленото дело му помага негов съученик. Двамата злосторници се разминават с наказанието, защото дават пример с Георги Димитров. „Ние сме достойни наследници на вожда и учителя. Той също е подпалвач“, оправдават се хулиганите пред ръководството на школото.

Артистичната натура на Ласкин избива навремето и в поезия. Лириката си той посвещава най-вече на даскалиците. „Рандева, сатанил неверен, Рандева, простак мизерен. Гадина грозна очилата, с брадавица дебела и космата. Как мразя твоя говор миризлив и черепът ти гнусен и плешив“ пише Иван за своя преподавателка. Той и сега помни наизуст школските си творби и може да ги рецитира без запецване.

Заради „Васко да Гама от село Рупча“ Ласкин бил на косъм от смъртта в средата на 80-те. Една от сцените за сериала трябвало да бъде заснета на малка скала в морето. Мощна вълна обаче заляла екипа и техниката. Водата предизвикала късо съединение и само чудото предпазило невръстния актьор от токов удар.

Днес, близо трийсет години след цитирания по-горе инцидент, Иван Ласкин може да се похвали с двайсетина роли в киното. Най-впечатляващи са участията му в „Дунав мост“, „Магьосници“, „Отвъд чертата“, „Най-важните неща“ и други родни продукции. Не са за подценяване и изявите му в телевизията. Той бе водещ на популярното някога детско предаване „Спукано гърне“, на спортното шоу „Часът на „Левски“ по „Ринг“ и на викторината „Изборът“ по Би Ти Ви.

Александра Сърчаджиева с дъщеря им София

Преди да се събере с Александра Сърчаджиева, Ласкин бе женен за колежката си Мирослава Гоговска.

„Тя пътува повече от мен. Имам чувството, че съм взел стюардеса“, казваше навремето за жена си брадърът скандалджия. Гоговска той наричаше и „театрален талибан, готов да се взриви заедно с театъра.“

Звездата на култовия сериал „Васко да Гама от село Рупча“ е сред най-запалените риболовци в българския шоубизнес. Той често може да бъде видян с въдица в ръка по водоемите. Преди време, докато замятал на торфен остров в язовир „Батак“, го връхлетяла буря. „Гледам, отсреща в ресторанта хората пият и ядат, а аз потъвам! Щях да скачам и да плувам, ама времето взе, че се оправи“, разправя 42-годишният актьор. Гордостта му на риболовец е пъстърва, тежка малко над 2 кг.

Преди години Ласкин имаше и друго хоби – чашката. Днес обаче е намалил драстично алкохола. От тоталното проливане го спасила Александра Сърчаджиева.

„Благодарение на нея съм нов човек“, споделя чепатият актьор, за когото мнозина подозират, че е влязъл във „ВИП Брадър“ с тайната мисия да плете интриги и да скандалджийства.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *