Златко Баретата умира! Пронизал го и пети фатален куршум!

Златомир Иванов - Баретата

Животът на Златомир Иванов – Баретата продължава да виси на косъм и лекарите в „Пирогов“ не дават никакви прогнози за оцеляването му. Простреляният в крака и корема гангстер е на командно дишане в шокова зала. При приемането му в „Пирогов“ се оказало, че куршумите, които са го пронизали, са 5, а не 4. Последният от тях обаче само леко го е „лизнал“ и по тази причина в началото никой не разбрал за него.

Всяка секунда, в която Баретата успява да се пребори за живот, му е подарена от Всевишния, защото повечето от наблюдаващите го медици не са оптимисти за възстановяването му. Никой от докторите все още не може да гарантира, че Баретата няма да развие усложнения, които рязко да влошат състоянието му.

Лекуващите го доктори съобщиха, че 44-годишният Златомир дори още не е преодолял началния шок от загубата на много кръв. Въпреки че е сравнително млад, той страдал от куп заболявания и организмът му е силно отслабен. В сряда сутринта, близо 24 часа след прострелването му, медиците са отрязали единия му тестис.

„Той е с много тежък травматичен шок. Нараняванията са многостранни и още не се знае как ще реагира организмът му. Поддържан е на изкуствено дишане и е подложен на поддържащо сърцето лечение“, каза д-р Стоян Сопотенски. Той е човекът, който във вторник на обяд спасява живота на Златко Баретата след стрелбата пред Съдебната палата.

В 9,30 ч. сутринта на 29 януари гангстерът получи 4 куршума от автомат „Калашников“ в тялото, а 5-и го е „забърсал“ съвсем леко. Куршумите са с калибър 7.62 и са предназначени да пробиват дори метал. Патроните са поразили бедрото му, разкъсвайки главна артерия, от която веднага започва да шурти обилно количество кръв. Попаднал първо в крака му куршум, пробива и пикочния му мехур, а друг пръсва единия му бъбрек. Пробито е и дебелото му черво.

Хирургът д-р Сопотенски и екипът му прекарват 7 часа в операционната, за да почистят и подредят вътрешните органи в долната коремна област, които буквално са направени на пихтия. Дълготрайната интервенция обаче не е гаранция, че Баретата ще оживее, уточняват медиците. Ако той започне да диша сам и преодолее травматичния шок, трябва да му бъдат направени още цели 4 операции, за да бъде възстановено нормалното функциониране на органите му.

Най-голям риск има за бъбреците на простреляния гангстер. Единият е направен на решето, а другият почти не работи. Затова Златко Баретата е подложен и на хемодиализа, а лекарите се страхуват, че може да получи отравяне на кръвта. Сепсисът при пациенти в подобно състояние е смъртоносен.

Затова и докторите не смеят да дават да прогнози кога ще отмине опасността за живота му. Имайки предвид сериозните травми те очакват не само кръвни инфекции, но и различни усложнения на сърдечносъдовата и дихателната система. За да се избегнат подобни рискове, той е поставен на апаратна вентилация с подпомагане на сърдечната му дейност с медикаменти.

„Жизнените му показатели са на абсолютния минимум. Изгубил е много кръв и въпреки, че веднага бе подложен на операция и лечение, не се подобрява. Засегнати са куп важни органи, но като най-сериозен се оказва проблемът му с червата“, обясниха още лекарите. Въпреки това някои се надяват на чудо.

Опасност от различни инфекции в тялото на Златко Баретата има и заради спуканото му дебело черво. След пръсването му кръвта на гангстера се е заразила с различни бактерии от отделителната система, които са плъзнали в цялото му тяло. Лекарите вливат комбинация от силни антибиотици на наркобоса, но тяхната ефективност още не може да се прогнозира. Претоварването с мощни лекарства също е опасно за Баретата, предвид отказа на бъбреците му.

„В момента е още жив единствено благодарение на апаратурата, както и на факта, че е много здрав физически. Ако има късмета на Благой Иванов – Багата, може и да оцелее, но шансовете са под 5%. За сравнение – при Багата бяха 25%“, обобщават специалистите от „Пирогов“.

Криминалисти пък коментират, че пораженията от разстрела на Златко Баретата са тежки заради куршумите, с които е стреляно по него. „Калибър 7.62 е специфичен и се използва рядко. В случая такива патрони са заредени в автомата „Калашников“ напълно умишлено. Килърите са искали да има възможно най-тежки поражения, защото тези куршуми пръсват дори бронежилетка.

А от тялото на човек правят пихтия“, обясняват експертите.

Разследващите установиха, че по Златко Баретата е стреляно от точно 25 метра. Пусията на килърите се намира на 6-ия етаж в сграда срещу Съдебната палата. Въпреки че нападателите подпалиха стаята, от която атакуваха гангстера, там бяха намерени улики, както и автоматът „Калашников 47М“ със сгъваем приклад, с който е улучен на 5 места.

Оръжието е незаконно и не е регистрирано. Номерата му са заличени и то едва ли е следа, по която ще бъдат разкрити извършителите, обясниха криминалисти пред журналисти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "Златко Баретата умира! Пронизал го и пети фатален куршум!"

  1. mirela   03.02.2013 at 19:44

    ako ima kasmet 6te umre organite mu i sled 100 operacii nqma da se opravqt v normalno sastoqnie i cql jivot 6te hodi s katetar i sqkvi dr trabi4ki i torbi4ki taka e koito stane prekaleno lakom nakraq si go polu4ava!

    Отговор
  2. hari   04.02.2013 at 20:58

    fatalen kur 6te ti polu4i dupeto nekadarnici tapi jurnalq.

    Отговор
  3. dimitar   05.02.2013 at 23:21

    Zashto pishete gluposti choveka jiv vie go vkarvate v groba badete korekni toi ima semeistvo

    Отговор
  4. viktor   06.02.2013 at 16:43

    dano se opravi dano 4e mnogo kofti tova :X

    Отговор
  5. fallit   06.02.2013 at 16:49

    Ако беше стреляно с „Калашников“ 5,45 – сега нямаше да го има !

    Отговор
  6. николай   15.01.2015 at 14:35

    Но дано има късмет все пак е стреляно с 7.6.2 защото е турски блокук не е убит с с 4 куршума в ръката бедрото на десният крак пикочния мехур и бъбреците

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *