Златка Димитрова: Господи, защо не спаси татко?

Златка Димитрова
Златка Димитрова

  Известният художник на икони Димитър Димитров, който е и биологичният баща на Златка Димитрова, се предаде пред болестта и почина внезапно. Мутата издъхна във вторник след обяд. Той не можа да издържи ампутацията на втория си крак, след като се наложи да бъде приет по спешност в болница. През юли тази година художникът загуби другия си крак, след като бе открит в безсъзнание. Тогава медицинският преглед

Димитър Димитров - Мутата с последната си творба - икона на св. св. Константин и Елена
Димитър Димитров – Мутата с последната си творба – икона на св. св. Константин и Елена

показа, че Димитров има 200-грамов хематом в мозъка и веднага беше опериран. След интервенцията състоянието му бързо се подобри, но по-късно се наложи ампутация заради посиняване и на двата крайника.

Състоянието му беше най-голямата тревога на близките му и най-вече на двете му дъщери. Още преди да влезе в къщата на „ВИП Брадър“, Златка сподели пред журналисти, че най-

Вторият баща на Златка - Димитър Янев
Вторият баща на Златка – Димитър Янев

съкровената й молба към Бог е татко й да се оправи.

Това е вторият баща, когото Златка губи. Тя и до днес преживява смъртта на втория си баща – Димитър Янев, който я е отгледал. Той умира в ръцете й в началото на 2011 г. след тежка битка с рака.

След като биологичният й родител също се разболя тежко, Злати положи същите грижи и за него. Иконописецът беше изключително близък с двете си дъщери. Той имаше в дома си цяла стая, облепена с вестникарски изрески, посветени на Злати.

Напоследък Златка изцяло се е отдала на благотворителни каузи. Това лято тя създаде фондацията „Бялата лястовица“, която помага на сираци и на хора, които се нуждаят от операция.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *